Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
ingezonden mededeling

Rondreis door India: deze bestemmingen moet je zien

  •   keer gelezen

India is een land dat gegarandeerd voor onvergetelijke herinneringen zorgt. Het heerlijke eten, de rijke cultuur en de gigantische variatie in natuur en landschap zorgen ervoor dat je hier wel maanden rond zou kunnen reizen. Heb je dus een rondreis India op de planning staan, dan is er meer genoeg te zien, bewonderen en bezoeken. Om het je wat makkelijker te maken hebben we de bestemmingen die je echt niet kunt missen voor je op een rijtje gezet.

1. De Taj Mahal

Mocht je deze nog niet op je lijstje hebben staan dan komt die nu natuurlijk bovenaan te staan: de Taj Mahal. De meest indrukwekkende attractie van India en daarnaast ook nog een van de zeven wereldwonderen. Het is aan te raden om met gespecialiseerde organisaties zoals Sawadee een bezoekje aan deze geweldig mooie plek te boeken, zodat je zeker weet dat je op de juiste tijd op de juiste locatie aankomt. Op deze manier kun je de hoog toeristische momenten hopelijk wat vermijden, en kun je zonder zorgen genieten van deze geweldige attractie: de organisatie regelt namelijk (bijna) alles voor je!

2. Hampi

De geweldig mooie oude tempels en ruïnes van Hampi liggen op de route tussen Mysore en Goa. Je kunt hier echt uren wandelen en jezelf verwonderen aan de mooiste monumenten die je ooit gezien hebt. De Virupaksha en Vittala tempel zijn de meest bezochte tempels op deze locatie, en bij de Hanuman tempel kun je (na het bewandelen van zo'n zeshonderd treden) genieten van een adembenemend uitzicht. Mocht je van wat avontuur houden dan kun je in Hampi ook rotsklimmen!

3. Ladakh

Tussen de Himalaya en het Karakoramgebergte (grenzend aan China en Pakistan) vind je Ladakh. Vanaf dit punt kun je onvergetelijke trektochten maken door het onherbergzame gebied en genieten van natuur, kleurrijke tempels en prachtige kloosters. Wil je even ontspannen tijdens deze actieve hike? Bezoek dan de groene valleien in de Nubra Valley. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

4. Kerala

Ben je de chaos van India even beu? Dan is Kerala de plek die je zoekt. De groene natuur en het ontspannen leven zorgen voor een flink contrast met de drukke, hectische Indiase steden. Het is in Kerala dat je de prachtige uitgerekte stranden, watervallen en bekende backwaters kunt vinden. Huur een houseboat om een tocht van een paar dagen te maken, of verblijf gewoon in een lokaal hotel om even een paar dagen te genieten van wat zon, zee en strand.

5. Amritsar

Ben je toe aan wat architectuur en wil je wat mooie plaatjes schieten (mocht je dat in de rest van India nog niet gedaan hebben)? Dan bezoek je Amritsar, dicht bij de grens van Pakistan. Deze stad is het centrum van het Sikhisme en is een mix van islamitische en hindoeïstische invloeden. Naast dat vind je hier ook de beroemde Gouden Tempel waar bijna iedere Sikh wel een keer een pelgrimage naar wilt maken!

Wat is jouw favoriete locatie in India en welke bestemming mag volgens jou echt niet op dit lijstje ontbreken?

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten