Afbeelding

Drie bestuurders betrapt op rijden onder invloed

Algemeen 247 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Bij alcoholcontroles op diverse locaties in de Krimpenerwaard zijn vrijdagavond drie bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol of verdovende middelen.

Op de Schoonhovenseweg in Stolwijk werd een 23-jarige man uit Waddinxveen gecontroleerd. Hij reed als bestuurder in een bestelauto. Tijdens de controle bleek dat hij vermoedelijk teveel had gedronken. Een ademanalyse op het politiebureau gaf uitsluitsel. Hij blies 310 ug/l (220 ug/l is het maximum).

In Krimpen aan de Lek werd rond 21.10 uur een 20-jarige man uit die plaats gecontroleerd. Hij reed op een bromfiets. Tijdens de controle bleek dat ook hij vermoedelijk teveel had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau gaf uitslag: 165 ug/l. Omdat deze man een beginnend bestuurder is geldt voor hem een andere limiet, 88 ug/l. Hier zat hij dus ver boven.

Speekseltest
In Schoonhoven werd op de Vrouwenmantel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd die opviel door zijn rijgedrag. Deze bestuurder, een 23-jarige man uit Lopik, bleek niet onder invloed van alcohol. Er werd een speekseltest bij hem afgenomen omdat er een verdenking was dat hij onder invloed was van verdovende middelen. De test wees dit ook uit, hij testte positief op het gebruik van THC. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar door een GGD-arts bloed bij de verdachte werd afgenomen. Het afgenomen bloed zal bij het NFI worden onderzocht en daar zal worden bekeken hoeveel THC in het bloed van de verdachte aanwezig was.

Alle drie de bestuurders zijn na onderzoek aan het politiebureau heengezonden en hebben een rijverbod gekregen. Ook wordt tegen hen een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol of verdovende middelen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden