Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De Algerabrug en het omliggende wegennet.
• De Algerabrug en het omliggende wegennet. (Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat / Joop van Houdt)

Algerabrug krijgt vier rijstroken; fietsbrug over IJssel

  •   1156 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De Algerabrug krijgt vier rijstroken. Ook komt er een aparte fietsbrug over de Hollandsche IJssel.

Het Rijk, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeenten Rotterdam, Krimpen en Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard trekken samen 90 miljoen euro uit voor het project. Daarvan is 22 miljoen gereserveerd voor maatregelen op de korte termijn, om de doorstroming te verbeteren. De overige 68 miljoen zijn bestemd voor lange termijnmaatregelen.

Naast het gereedmaken van de Algerabrug voor vier rijstroken denkt men aan het aanpassen van wegen die naar de brug leiden. Het gaat om de Ketensedijk, Algeraweg en het Capelseplein. Ook wordt flink geïnvesteerd in fiets en openbaar vervoer. In de MIRT verkenning worden alle mogelijke oplossingen onderzocht op hun effectiviteit. Het zal naar verwachting nog wel tien jaar duren voordat alle maatregelen gerealiseerd zijn.

Definitieve afspraken
Krimpen aan den IJssel is volgens wethouder John Janson gevraagd om garant te staan voor 8 miljoen van het totaalbedrag. Pas na afronding van de MIRT verkenning maken alle betrokken partijen definitieve afspraken over de kosten. "Wij zijn blij dat we als Krimpen een bijdrage kunnen leveren aan de bekostiging van de maatregelen en op deze manier ook ons steentje bijdragen."

Met de reconstructie van de grote kruising is Krimpen aan den IJssel al een beetje begonnen met het verbeteren van de doorstroming. Op donderdag 12 december is het officiële startmoment van dit project.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }