Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De achterzijde van het hotel aan de Lek.
• De achterzijde van het hotel aan de Lek.

Hotel-restaurant Belvédère staat te koop

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Hotel-restaurant Belvédère, aan de Lekdijk-West in Schoonhoven, staat al enige tijd te koop.


De eigenaars, de neven John en Jos de Wit, vragen in totaal 1,8 miljoen euro voor het pand. Het gaat om 1,2 miljoen euro voor het vastgoed en 600.000 euro voor de exploitatie.

John de Wit (59) geeft aan dat zakelijke afwegingen ten grondslag liggen aan hun besluit. "We worden allebei een jaartje ouder en opvolging vanuit de familie gaat niet lukken. Daarom hebben we horecamakelaar Klaassen BV uit Amersfoort in de arm genomen. Er is absoluut geen sprake van een onmiddellijk afscheid. Het kan wel enkele jaren duren voordat dit hotel-restaurant is verkocht. Ik denk niet dat er deze week gelijk een koper met een zak geld voor de deur staat. We gaan dus nog wel even samen door, maar je moet een keer de stap zetten."

Platanen
Het karakteristieke pand aan de rivier is eeuwenoud. Belvédère werd in 1861 als 'koffiehuis en logement' bij de steiger 'De Kat' door Lambert van Zessen geopend. Hij zaagde de iepen om en plantte er platanen, die nog steeds het terras overschaduwen. Het sociëteitsgebouw onder het restaurant werd voorzien van twee kegelbanen.

De broers Piet en Wim de Wit uit Amsterdam verhuisden in 1961 naar Schoonhoven en namen na drie jaar pacht het horecabedrijf over van J. van Asperen. In 1993 kwamen hun ondernemende zonen Jos en John in beeld. Zij namen het stokje over en gaven de locatie met investeringen nieuw elan.

In 1998 werden na een grondige verbouwing twaalf nieuwe hotelkamers opgeleverd. Daarmee werd de aloude hotelfunctie hersteld. Deze ingreep leverde meer klandizie op en bezorgde Belvédère bovendien de hoogste nationale onderscheiding van de ANWB: hotelkampioen.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier