Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Veteraan Erwin van Delzen vertelt over zijn diensttijd.
• Veteraan Erwin van Delzen vertelt over zijn diensttijd. (Foto: wijntjesfotografie)

Freedom Flame tulpenbollen geplant op begraafplaats IJsseldijk

  •   225 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Als aftrap voor de viering van 75 jaar vrijheid hebben vijfentwintig scholieren woensdagmiddag Freedom Flame tulpenbollen geplant op begraafplaats IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel. 

De 300 tulpenbollen gingen rondom het oorlogsmonument en de gedenksteen van de gevallen Krimpenaren tijdens de Tweede Oorlog de grond in. Tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zullen de bollen in bloei staan. 

Veteraan
Voor het planten van de tulpenbollen vertelde Erwin van Delzen, veteraan en bestuurslid van de Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel, de kinderen over zijn veelbewogen diensttijd. Van Delzen diende in onder meer Cambodja en Haïti. Zijn woorden maakten veel indruk en riepen diverse vragen op bij de scholieren.

In 2020 is Nederland 75 jaar bevrijd en worden er in Krimpen aan den IJssel allerlei activiteiten gehouden. Zowel de gemeente als diverse maatschappelijke partners werken aan het samenstellen van een gevarieerd programma rond het thema 75 jaar vrijheid. Om één en ander mogelijk te maken heeft de Provincie Zuid-Holland een forse subsidie verstrekt.   

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }