Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De watertoren aan de Damweg bij Lopik-dorp.
• De watertoren aan de Damweg bij Lopik-dorp.

Nieuwe invulling voor watertoren Lopik

  •   2352 keer gelezen

LOPIK/SCHOONHOVEN • De watertoren in Lopik krijgt een nieuwe bestemming. Hierbij staan wonen, recreatie en educatie centraal.

Verstoep bouwadvies en architectuur in Schoonhoven heeft hiertoe een plan uitgewerkt, waarbij wordt ingezet op behoud en verduurzaming van de watertoren.

"We gaan met enthousiasme aan de slag met de verdere uitwerking van deze opdracht. We hopen er aan bij te dragen dat het gebouw naar de toekomst toe voor een brede doelgroep van blijvende waarde is", meldt Corné van Roest namens Verstoep bouwadvies en architectuur.

Te koop
Drinkwaterbedrijf Vitens maakt sinds enkele jaren geen gebruik meer van de watertoren als drinkwatervoorziening en deed het gebouw in de verkoop.

Roest: "Tijdens een bezichtigingsmoment werd al snel duidelijk dat het pand in een goede bouwkundige staat verkeert. Ook gezien de bijzondere ligging middenin de polder is het een gebouw met potentie."

Na een voorselectie uit achttien kandidaten en biedingen bleven er vijf partijen over. Roest: "Afgelopen donderdag kregen de overgebleven partijen de gelegenheid de plannen inhoudelijk te presenteren. Nog dezelfde middag kregen we het bericht dat op basis van kwaliteit en haalbaarheid het door Verstoep gepresenteerde plan als beste uit de bus kwam. Dit betekende snel schakelen, want een dag later kreeg deze toekenning een formeel karakter met de ondertekening van het koopcontract."

Voor de definitieve invulling dient een bestemmingsplanprocedure te worden doorlopen.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }