Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Anna Bizon

Aantal Krimpense werklozen moet omlaag

  •   218 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wethouder Anthon Timm staat voor een flinke uitdaging. Hij wil het aantal werklozen in Krimpen aan den IJssel de komende jaren onder de 500 brengen.

Dat levert de gemeente een aanzienlijke kostenbesparing op, "maar het sociale aspect is voor mij veel belangrijker dan het financiële voordeel dat we kunnen behalen", benadrukt Timm. "Ik ga me de komende jaren inzetten om zoveel mogelijk werklozen aan een baan te helpen. Werk maakt het voor mensen mogelijk om uit een sociaal isolement te komen."

Ambitieus
Het aantal werklozen moet stapsgewijs omlaag. Timm heeft zichzelf een ambitieus doel gesteld. "Krimpen aan den IJssel telt al jaren zo'n 500 werklozen. Dat aantal moet omlaag. Volgend jaar wil ik dat vijftien Krimpenaren zonder werk aan de slag gaan. In de jaren erna moeten dat er veertig per jaar worden."

Hoe hij dat voor elkaar krijgt? "Ik heb als wethouder zowel economie als participatie in mijn portefeuille. Mijn taak is om die twee bij elkaar te krijgen. Ik wil het bedrijfsleven stimuleren om meer werklozen in dienst te nemen. Er zijn er genoeg voorbeelden dat het goed kan gaan. Toch heerst er angst, met name voor hoge kosten. Werkgevers moeten weten dat ze in aanmerking komen voor diverse regelingen en subsidies."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }