Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Adri Verhoeven
fotoreportage

Ook tweede Truckrun Lopik zorgt voor kippenvel

  •   781 keer gelezen

LOPIK • De tweede Truckrun vanuit Lopik zorgde zaterdag voor veel blije gezichten. Zowel in de vrachtwagens als langs de weg.

Terwijl Henk Wijngaard via de enorme luidsprekers nog maar eens bezingt hoe hij 'met de vlam in de pijp' de Brennerpas passeert, wachten de deelnemers en hun chauffeurs gespannen af.

En dan is het zover: om 14.00 uur klinkt op het Koning Willem Alexanderplein het startsein voor de Truckrun. 38 Vrachtwagens gaan van start voor een rondje door de regio. Hoewel voor dit evenement chauffeurs natuurlijk onmisbaar zijn, zijn het deze middag vooral de bijrijders die de Truckrun het speciale tintje geven.

Sirene
Kevin, Wietze en Thijs, alledrie bewoners van het Thomashuis in Schoonhoven, hebben er enorm veel zin. Zij mogen vandaag met een heuse brandweerauto meerijden.

Vooral voor Thijs is dit een hele belevenis, want als echte fan gaat hij ieder jaar een weekje op 'brandweer-politie vakantie'. "Ik hoop dat de chauffeur veel de sirene aanzet" vertelt hij gespannen.

Marcin is een 'oude bekende' in truckersland. Hij heeft zelfs een vest waarop een afbeelding van de firma Koolwijk uit Bergambacht op geborduurd is. Hij wil deze middag dan ook heel graag mee, "maar dan alleen in een Koolwijk-truck" vertelt hij vastberaden.

Onbetaalbaar
Chauffeur Julian staat met zijn bijrijdster nog even rustig te wachten. Door haar beperking zal Jozé straks met een speciale heftruck in de wagen worden getild. Ondanks dat dit ritje zijn vrije zaterdag in beslag neemt, doet Julian het met veel plezier. "Dit is onbetaalbaar. Ik zit zelf ook af en toe met kippenvel als ik al die zwaaiende mensen langs de weg zie staan."

Precies om twee uur zet de eerste truck zich al toeterend in beweging. Uitgezwaaid door vele belangstellenden gaan de deelnemers een onvergetelijke middag tegemoet.

Adri Verhoeven

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }