Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

QuaWonen: woningzoekenden die sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang

  •   738 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Bij de toewijzing van nieuwbouw geeft QuaWonen steeds vaker voorrang aan woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten. 'Dat bevordert de doorstroming op de woningmarkt', aldus de woningcorporatie.

Ook in het project Adam van Vianenstraat in Schoonhoven Noord werd dit principe toegepast. Hierdoor komen in totaal veertien sociale huurwoningen vrij in de gemeente Krimpenerwaard, meldt QuaWonen. 

Wachten
"Ook in de Krimpenerwaard moeten mensen soms lang wachten op een sociale huurwoning", stelt een woordvoerder van QuaWonen. "Daarom zoeken we naar manieren om het aantal beschikbare woningen te vergroten. Bijvoorbeeld door nieuwbouw. Want wie naar nieuwbouw verhuist, laat vaak een sociale huurwoning achter. Bij diverse nieuwbouwprojecten stuurt de corporatie hier bewust op: woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang." 

Op de locatie van de oude flat aan de Adam van Vianenstraat komen twee appartementengebouwen met respectievelijk 14 en 22 woningen. Vorige week zijn de 36 appartementen definitief toegewezen. Veertien woningen gaan naar mensen die een sociale huurwoning in de gemeente Krimpenerwaard achterlaten, de overige 22 gaan naar andere kandidaten.   

Vijfde
De toewijzing van alle woningen gebeurde op één avond. Een spannende gebeurtenis, vertelt een van de woningzoekenden: "Ik ben namens mijn ouders gekomen. Mijn verwachtingen waren laag, want mijn moeder stond als vijfde op de lijst om een woning te kiezen. En ze wilde alleen op de begane grond wonen. Maar het is gelukt. Mijn ouders wonen nu in een grote eengezinswoning, waar ik ben opgegroeid. Ze kunnen de trap niet meer goed op, en het schoonmaken valt hen steeds zwaarder. De plek van de nieuwbouw is ideaal, vlakbij de winkels. Bovendien woont mijn broer in de nieuwbouw boven de Plus en woon ikzelf ook in Schoonhoven-Noord."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }