Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Nelleke Noordervliet te gast in bibliotheek Schoonhoven

  •   136 keer gelezen
• Nelleke Noordervliet.
• Nelleke Noordervliet.

SCHOONHOVEN • Oktober is de Maand van de Geschiedenis, waarin 'Zij/Hij' centraal staat. Vanwege dit thema is schrijfster Nelleke Noordervliet op woensdag 16 oktober te gast in de bibliotheek in Schoonhoven.

Met haar grote oeuvre wordt Noordervliet gezien als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijfsters. Haar boeken zijn meermaals genomineerd en bekroond en in verschillende talen vertaald. Uit haar werk spreekt steeds de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden.

MeToo
Nelleke Noordervliet sluit in haar lezing aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: Zij/Hij. De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. In tijden van #MeToo, #HeForShe en de eerste moslima's in het Amerikaanse Congres kijkt de Maand van de Geschiedenis terug: hoe zijn genderverschillen historisch gevormd? Vrouwen hebben altijd zo'n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch kennen we vooral de namen van mannen uit het verleden.

Honderd jaar nadat Nederlandse vrouwen actief kiesrecht kregen, gaat Noordervliet op zoek naar alternatieve visies op bestaande verhalen. Het vrouwelijk perspectief staat voorop, maar er is ruimte voor al het andere. Van heksenvervolgingen tot de moedermavo en van Jacoba van Beieren tot Saartjie Baartman.

Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. Boekhandel Bruna is aanwezig met een boekenstand en Nelleke Noordervliet signeert in de pauze. Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Toegangskaarten zijn te koop bij de bibliotheek voor 15 euro (voor bibliotheekleden 10 euro).

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }