Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Scepsis over voorstel om Sociaal Team/KrimpenWijzer te verplaatsen

  •   694 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het Krimpens college wil het Krimpens Sociaal Team/KrimpenWijzer verplaatsen naar het bankkantoor van de Rabobank.

Door digitale ontwikkelingen staat het overgrote deel van het bankkantoor aan het Raadhuisplein nu leeg. "De Rabobank biedt ons nu de kans om de ruimte voor langere tijd op te vullen", verklaarde wethouder Arjan Neeleman donderdagavond tijdens de commissievergadering. "Als dat niet lukt is er niets aan de hand, want de Rabobank is gehouden aan de looptijd (12 jaar) van het huurcontract."

Het plan is om het Krimpens Sociaal Team/KrimpenWijzer te verhuizen van het Gezondheidscentrum naar het bankkantoor. Het gaat dan om organisaties als Contour de Twern (welzijnswerk), Kwadraad (maatschappelijk werk), het Centrum voor Jeugd en Gezin (consultatiebureau) en diverse (jeugd)hulpverleners. Neeleman benadrukt dat de verhuizing de gemeente geen cent extra zal kosten, "maar het moet op ten duur wel geld opleveren."

Vertrouwelijk
Er is al met vertegenwoordigers van Stichting Gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel gesproken over het plan. Toch viel het voorzitter Sicco de Vries rauw op het dak toen hij het als voorstel op de agenda van de commissievergadering zag staan. "Ons was toegezegd om het tot eind november vertrouwelijk te houden", liet hij als inspreker weten. Dat het college nu 'knelpunten' in het Gezondheidscentrum noemt, zoals een slecht functionerend klimaatsysteem en ontoereikende geluidsisolatie, vindt hij raar. "Dat zijn punten die we op kunnen lossen."

De commissie was niet erg enthousiast over het voorstel. Coen Derickx (PvdA) zei 'geen enkel inhoudelijk argument' te hebben gehoord om ermee in te stemmen. Sterker nog: het concept van het Gezondheidscentrum (verschillende zorgdisciplines onder één dak) zou met het vertrek van het Sociaal Team/KrimpenWijzer onder druk komen te staan. Neeleman ziet dat anders. "Er is geen chagrijn over de samenwerking binnen het Gezondheidscentrum. Die is prima. Maar de organisaties die verhuizen, werken vooral met elkaar samen." Derickx reageerde door te stellen dat er blijkbaar geen probleem is, "dus waarom zouden we het Gezondheidscentrum dan verlaten?" 

Zonde
Larry Köster (D66) vroeg zich af of de samenwerking met huisartsen nog wel goed blijft als het Krimpens Sociaal Team/KrimpenWijzer elders wordt gehuisvest. "Beide panden liggen dicht bij elkaar, dus dat zie ik niet als een probleem", liet Neeleman weten. De commissie bleef sceptisch. Zo vindt Oscar Suijk (Leefbaar Krimpen) het zonde om het concept van het Gezondheidscentrum af te breken, "en dat alleen maar om een probleem van de Rabobank op te lossen." 

Het voorstel zal donderdag 17 oktober in de raadsvergadering verder worden besproken.

Floris Bakker

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }