Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Wim Rodenburg en Maaike van Weering (Reos) kijken uit naar de Gezondheidsdag.
• Wim Rodenburg en Maaike van Weering (Reos) kijken uit naar de Gezondheidsdag. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Zorgprofessionals en DA Rodenburg slaan handen ineen voor 'Gezondheidsinloopdag'

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • Gezondheid, bewegen en voeding staan centraal op vrijdag 11 oktober bij DA Rodenburg. Van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur kan iedereen op een laagdrempelige wijze persoonlijk advies krijgen van acht specialisten op het gebied van gezondheid.


Wim Rodenburg kijkt er naar uit: "We krijgen dagelijks te maken met vragen van klanten over hun gezondheid," zegt de eigenaar van de DA-drogisterij in Bergambacht. "Ik kan hen natuurlijk een product verkopen, maar dat is niet altijd de beste oplossing. Pas nog stapte er een klant binnen, die tussen de 10 en 15 kilo wilde afvallen. Hij wilde een afslankproduct, dat hem zou helpen. Dat had ik uit zakelijk oogpunt kunnen doen, maar ik heb deze persoon doorverwezen naar een diëtist. Ik was van mening dat een bodycheck vooraf meer op zijn plaats was. Zo verwijzen wij meer klanten door naar zorgprofessionals of naar de huisarts wanneer wij denken dat dat meer op zijn plek is."

Met verpleegkundige Anneke Segers en ergotherapeut Judith Koudstaal kwam Rodenburg tot het initiatief van de Gezondheidsdag. "Samen met acht zorgprofessionals organiseren wij deze gratis inloopdag. In het regionale adviesbureau Reos hebben we een partner gevonden, die zorgorganisaties verbindt."

Vallen
Zo brengt ergotherapeut Judith Koudstaal het valrisico in kaart en adviseert zij over veilig handelen in en om de woning. "In Nederland wordt er elke vijf minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis behandeld na een val in de eigen woonomgeving," merkt Koudstaal op.

Anneke Segers staat klaar om de bloeddruk op te meten van de bezoekers. "Een te hoge of lage bloeddruk kan de oorzaak zijn van vallen", aldus Segers.

Kees Bakker heeft al vier decennia ervaring in het geven van fysiotherapie en fitnesstraining. Een gezonde leefstijl staat bij hem hoog in het vaandel. "Op tijd een diagnose stellen en tijdig beginnen met behandelen voorkomt veel ongemakken", stelt hij. "Wij helpen mensen graag een handje om bepaalde gezondheidsdoelen te behalen."

Voedingscheck
Alle adviezen zijn gratis op deze Gezondheidsdag, of het nu een spierkrachtmeting is of een voedingscheck.

"Het gaat erom om tijdig klachten te signaleren," vertelt Maaike van Weering, die als programma-adviseur en regiocoördinator voor Midden-Holland verbonden is aan Reos. "Dit alles draagt bij aan een goede leefstijl, meer kwaliteit van leven en het voorkomen van gezondheidsproblemen. Op de Gezondheidsdag staan we klaar om vragen te beantwoorden en onder meer bloeddruk- en cholesterolmetingen te doen. Kom vrijblijvend langs, alle metingen en adviezen zijn gratis."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten