Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De in het artikel genoemde regiorijders, met links Rogier van Baaren.
• De in het artikel genoemde regiorijders, met links Rogier van Baaren. (Foto: Adri Verhoeven)

Autocross Lopik: stockcarrace F1 als extra publiekstrekker

  •   2437 keer gelezen

LOPIK • De autocross in Lopik verwelkomt zaterdag 21 september een extra publiekstrekker: de stockcarrace F1.

"Dat is altijd een spektakel", verzekert Marcel de Roos van de organiserende autocrossvereniging Rang Pang. "Vijftien tot twintig stockcars melden zich in de verkorte baan van 400 meter. Het zijn vooral regiorijders. We zijn blij dat ze deel uitmaken van het evenement."

Morrels Racingteam
Een van de deelnemers is thuisrijder Rogier van Baaren van het Morrels Racingteam. "Het is altijd leuk om in je eigen woonplaats te rijden", zegt de eigenaar van een gifgroene stockcar met Chevrolet 434 smallblock-motor (650 PK).

Over de aantrekkingskracht van deze klasse: "In stockcarraces gebeurt net iets extra's. Ten eerste omdat er relatief veel auto's in een korte baan rijden, waarbij contact tussen de stockcars ook nog eens is toegestaan. Door de pittige motoren kan een topsnelheid van ruim 130 kilometer per uur worden gehaald. De snelste auto's starten achteraan, waardoor iedereen kans op de overwinning heeft."

De botsende stockcars maken de onderlinge verhoudingen er niet minder op. "Op de baan zijn we super fanatiek en gaat niemand voor elkaar opzij. Na de race zoeken we elkaar op en maken we gezellig een praatje. Wat op de baan gebeurt, blijft daar."

Het is best bijzonder om een stockcarrace dichtbij huis te zien. "Veel rijders komen uit Noord-Holland en Friesland, waar ook veel wedstrijden zijn. De belangrijkste races trekken enkele duizenden toeschouwers. Voor liefhebbers uit Lopik en omgeving is dit een mooie gelegenheid om een stockcarrace in de eigen omgeving te zien, met ook nog eens verschillende rijders uit het eigen dorp en omgeving."

Juniorenklasse
Autocrossliefhebbers hoeven zich de 21ste sowieso niet te vervelen. Van 10.00 tot circa 18.00 uur komen diverse klassen in actie op het circuit bij bedrijventerrein De Copen. "Van verlaagde kevers tot standaardauto's en sprinters. Ook in deze klassen vooral rijders uit de regio, met daarnaast vele coureurs van gastvereniging Autocrossclub Geffen", aldus Marcel de Roos.

Vervolgens: "Om een paar namen te noemen: Bram en Tom Littel uit Schoonhoven doen mee in de juniorenklasse, voor rijders tussen de twaalf en achttien jaar. De Juniorengroep is dit jaar goed gevuld; heel leuk om die jonge rijders bezig te zien. Daarnaast Pascal Sangers en Govert Terberg uit Benschop, die in de toerwagenklasse uitkomen. De broer van Govert, Wouter, rijdt dit seizoen voor het eerst met een verlaagde Kever. Een aparte klasse, die altijd even wennen is voor een debutant."

Lopik wordt dit jaar voor de tweede keer aangedaan in het kampioenschap. De rijders kwamen dit jaar ook in actie in Groot-Ammers, Alphen aan den Rijn, Nieuw Vennep en Nuland. De competitie eindigt op zaterdag 6 oktober in Maurik.

Alle informatie via: http://www.rangpang.nl en Facebook

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }