Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De padelbanen zijn bijna klaar.
• De padelbanen zijn bijna klaar.

HLTC Bergvliet maakt zich op voor alweer een feestje

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Na onlangs een gezellige feestavond te hebben gehad in het kader van het 50-jarig jubileum, maakt tennisvereniging HLTC Bergvliet zich op voor weer een festiviteit. Zondag 15 september worden de twee padelbanen officieel geopend.


Precies een jaar geleden besloten de leden van de Haastrechtse tennisvereniging om twee padelbanen aan te leggen. "Eerst moest de financiering in orde worden gebracht, diende een en ander bouwtechnisch te worden uitgewerkt, moest er een aannemer worden gekozen en werd de noodzakelijke vergunning voor de aanleg bij de gemeente aangevraagd", blikt voorzitter Bert van Noord terug.

Het besluit om padel te realiseren werd genomen om de tendens van dalende ledenaantallen -iets waar alle tennisverenigingen mee te maken hebben- te stoppen. Van Noord: "De tennissport is aan het vergrijzen. Padel -een mix van tennis en squash-, is een van de snelst groeiende sporten binnen Nederland en door de KNLTB volledig geaccepteerd."

Voor de financiering van het project is van allerlei financieringsbronnen gebruik gemaakt: "Subsidies zijn verkregen van diverse partijen, er zijn leningen aangegaan en er heeft 'crowdfunding' onder de leden plaatsgevonden. Nadat aan alle voorwaarden was voldaan kon het bestuur eind juni opdracht geven voor de aanleg van de twee padelbanen."

Ondanks wat tegenslag hier en daar is er door de vrijwilligers van de vereniging en de betrokken aannemers hard gewerkt. Volgens Van Noord is de aanleg nu zo ver gevorderd dat de opening vaststaat. "Of er zondag al echt gespeeld kan worden, hangt af van het weer deze week: voor het aanbrengen van de toplaag moet het droog zijn."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier