• Beeld uit de beginjaren van het zwembad.
• Beeld uit de beginjaren van het zwembad.

Ons Polderbad viert 60-jarig jubileum

  •   346 keer gelezen

STOLWIJK • Zwembad Ons Polderbad bestaat zestig jaar. Dat wordt van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus met allerlei feestelijke activiteiten gevierd.

"We hadden de feestweek eerder dit seizoen al op het programma staan, maar hebben deze toen vanwege de slechte weersomstandigheden verschoven", meldt Janine Verkerk namens Ons Polderbad. "Komende week zijn er iedere dag verschillende activiteiten. Van stuivertje duiken en een luchtbeddenrace op dinsdag tot een kinderrommelmarkt op woensdag en van een peuter-/kleutermiddag op donderdag tot een discoavond op vrijdag."

Het volledige aanbod staat op de Facebookpagina van Ons Polderbad. Daarnaast is er een tijdlijn gemaakt van de afgelopen zestig jaar. Wie deze wil bezichtigen kan 'm gedurende de feestweek komen bekijken in het zwembad.

Heitje
Zestig jaar geleden, in het jaar 1959, was dokter Van den Dool een van de vrijwilligers die Ons Polderbad mogelijk maakten.

Janine Verkerk: "Gravend met een schop in de hand ploeterde hij met onderwijzers, handwerklieden en landarbeiders in de bouwput om deze om te toveren tot een zwembad. Om het geld voor Ons Polderbad bij elkaar te krijgen werden er verschillende activiteiten georganiseerd. De jeugd van Stolwijk ging langs de deur om voor een 'heitje' een karweitje te doen en ook werden er renteloze aandelen verkocht. Door de gemeente werd bovendien toestemming verleend voor een loterij, waarbij 4.000 loten à 0,50 gulden werden verkocht ten bate van het zwembad."

Nu, zestig jaar verder, is het zwembad menigmaal verbouwd en is er in de loop der jaren het een en ander veranderd. De ingang was vroeger aan de Bilwijkzijde, maar bevindt zich nu aan de Kievietslaan.

Verkerk: "De vele vrijwilligers hebben er in al die jaren voor gezorgd dat het zwembad up-to-date gehouden is. Het bestaan van Ons Polderbad is nog een tijdje onzeker geweest, waarna de Stolwijkse bevolking in actie kwam om het open te houden. Gelukkig is het zwembad blijven bestaan en weten mensen uit de hele omgeving de gezellige voorziening te vinden."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }