Foto: nl.123rf.com

CDA Krimpenerwaard hekelt ‘gedoogbeleid’ drugshandel

  •   757 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • CDA Krimpenerwaard is het niet eens met het 'kennelijke gedoogbeleid' met betrekking tot drugshandel en de daarmee gepaard gaande overlast in de Krimpenerwaard.

"We willen onze ongerustheid hierover uitspreken en noemen als specifiek voorbeeld het parkeerterrein bij Gemeentewerken aan de Veerweg in Bergambacht. Er wordt hier niet gehandhaafd op drugshandel, ondanks klachten van overlast door bewoners", stelt Jan Dekker.

JOP
Volgens de CDA-fractievoorzitter werd tijdens de laatste commissievergadering vanuit het college gemeld dat er bij de politie nauwelijks tot geen klachten binnenkomen over overlast vanuit de genoemde locatie.

Dekker: "Dit ter bevestiging dat de jongerenontmoetingsplaatsen (JOP's) in de Krimpenerwaard weinig tot geen overlast opleveren. Maar op de Veerweg is regelmatig sprake van drugsverkoop vanuit een auto dichtbij het JOP. Omwonenden stellen met grote regelmaat de politie hierover te informeren. Ze hebben zelfs het kenteken van de auto doorgegeven."

Vervolgens: "Tijdens het debat in de gemeenteraad rondom de eventuele plaatsing van skaeve huse ('asowoningen') aan de Veerweg–in september vorig jaar, red.- hebben diverse bewoners al gewezen op de overlast, met name de herrie. De burgemeester heeft toen toegezegd op deze plaats handhavend te gaan optreden en er is ook een camera geplaatst. Het zicht hiervan wordt echter flink belemmerd door het blad aan de bomen."

Vermoeidheid
Volgens Dekker vinden bewoners dat er niet naar hen geluisterd wordt. "Er ontstaat dan ook een vermoeidheid om hier blijvend met de politie over te communiceren. Het dealen van drugs is verboden, maar er zijn veel aanwijzingen dat dit in de gemeente Krimpenerwaard wordt gedoogd en dat daarmee vanaf specifieke locaties veel overlast wordt veroorzaakt."

Het CDA wil weten of het college drugshandel gedoogt en wil opheldering over de situatie rondom het parkeerterrein bij Gemeentewerken op de Veerweg. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }