Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Een binnenvaartschipper probeerde het vuur vanaf het water te blussen.
• Een binnenvaartschipper probeerde het vuur vanaf het water te blussen. (Foto: AS Media)

Felle brand op woonboot Stormpolder

  •   764 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Op een woonboot aan de Stormpolderdijk heeft vrijdag een felle brand gewoed. Eén bewoner wist de woonboot ternauwernood te verlaten.

Net voor middernacht kwam bij hulpdiensten een melding binnen van een schuurbrand. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de brand was overgeslagen naar de naastgelegen woonboot. Daar sloegen de vlammen uit dak en ramen naar buiten. Op dat moment stond er nog een vrouw op het dak van de woonboot die er niet meer af kon. Zij kon met behulp van een ladder van het dak worden gehaald en in veiligheid gebracht.

Terwijl de brandweer bezig was met het aanleggen van de watertoevoer was een binnenvaartschipper al bezig om vanaf een bootje het vuur te blussen. Nadat de brandweer de waterwinning had opgebouwd, namen zij het blussen over. De brandweer had de brand na een uur onder controle.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Het lijkt erop dat een groot gedeelte van de woonboot als verloren moet worden beschouwd. Naast brandschade is er ook sprake van veel waterschade.

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }