Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: politie Rotterdam-Oost

Bestuurders negeren rood licht op Algerabrug

  •   902 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De politie gaat vaker en strenger optreden tegen bestuurders die het rode knipperlicht negeren op de Algerabrug tussen Krimpen en Capelle. Dit na aanhoudende klachten van Rijkswaterstaat.

Het komt namelijk veelvuldig voor dat bestuurders nog even snel door rood en tussen de slagbomen door slalommen, omdat zo niet te hoeven wachten voor de geopende brug. Met alle gevolgen en gevaren van dien, zo stellen politie en Rijkswaterstaat. Ter illustratie hebben ze op Facebook een filmpje geplaatst van automobilisten die dachten er nog even snel tussendoor te kunnen glippen.

In diverse situaties kwamen automobilisten na het negeren van het rode licht klem te zitten tussen de gesloten slagbomen, bovenop het bewegende deel van de brug. Juist op het moment dat de brug moest gaan openen voor een naderend schip. Een enkeling maakte het wel heel bont en knalde al achteruitrijdend bovenop een gesloten slagboom.

Dinsdag zagen de politie en de brugwachter 23 bestuurders het rode licht negeren. Zij kunnen binnenkort een fikse boete op de deurmat verwachten.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }