Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jolanda Suur (l) samen met haar buurvrouw Emmy Guijt en honden.
• Jolanda Suur (l) samen met haar buurvrouw Emmy Guijt en honden. (Foto: Stephan Tellier)

Schoonhovense begint petitie voor hondenspeelplaats

  •   898 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Een veilige speelplek voor honden. Jolanda Suur is een petitie begonnen om dat voor elkaar te krijgen.

Het initiatief ontstond toen de Schoonhovense bijna werd beboet door een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), omdat haar Rani losliep.

"Dat had me zomaar 140 euro gekost. De BOA liet het gelukkig deze keer bij een strenge waarschuwing, maar het voorval heeft me wel aan het denken gezet. Waarom kunnen we niet enkele stille, braakliggende terreinen benutten voor honden? Zet er een hek omheen, plaats een paar bankjes voor de baasjes om even te zitten en maak het feest compleet met twee containers voor poepzakjes. Want we moeten uiteraard alle rommel en uitwerpselen opruimen voor we vertrekken."

Aangereden
Haar zes jaar oude bichon-frisé Rani, een kruising tussen een maltezer en een poedel, zou een eigen speelplaats zeker toejuichen. Ook zijn vriendinnetje Catootje van buurvrouw Emmy Guijt loopt het liefst even los. "Maar waar? Het Vinkenpad in Schoonhoven-Noord is de enige locatie waar je je hond kan laten spelen, maar daar wemelt het van de toerfietsers en wielrenners. Afgelopen week is daar nog een hond aangereden door een fietser. De betrokkene belandde zelfs in het ziekenhuis. Op dergelijke incidenten zit niemand te wachten", zegt Jolanda Suur.

Buiten Schoonhoven zijn er langs dijken en in de uiterwaarden weliswaar mogelijkheden, maar dan moet je er op uittrekken en is de veiligheid niet gewaarborgd. "Ouderen doen dat zeker niet. Dat uitlaten moet toch dichterbij kunnen? Ik heb al eens geopperd om achter de Spoorsingel het terrein te maaien en af te bakenen. Het zou een perfect veldje zijn op een redelijk centrale plek. Zoiets hebben we hard nodig."

Hondenpoep
Suur geeft toe dat eventuele gebruikers dan plechtig moeten beloven geen hondendrollen achter te laten. "Ik spreek wel eens eigenaren aan van grote honden, die dan hun schouders ophalen. Een schijtende Deense dog doet qua hoeveelheid niet onder voor een paard, maar het is je eigen verantwoordelijkheid om het schoon te houden. Anders regent het -terecht- klachten uit de buurt."

De gemeente Krimpenerwaard kent het probleem en probeert een oplossing te vinden voor een hondenspeelplek. "Dat werd twee jaar geleden ook gezegd en vorig jaar nog eens herhaald onder de noemer 'het heeft onze aandacht'. In de praktijk gebeurt er niets. Daarom heb ik een petitie op Facebook geplaatst om steun te vinden. Mogelijk wordt er dan enige vaart gemaakt. Intussen hoop ik niet op de bon te worden geslingerd. De opsporingsambtenaar zei 'dat hij mijn gezicht wel zou onthouden'. Leuk vooruitzicht."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }