Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Krimpen Presents haalde de afgelopen jaren bekende artiesten, zoals saxofoniste Candy Dulfer, naar Krimpen aan den IJssel.
• Krimpen Presents haalde de afgelopen jaren bekende artiesten, zoals saxofoniste Candy Dulfer, naar Krimpen aan den IJssel. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Krimpen Presents stopt ermee

  •   1187 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Krimpen Presents stopt na 7 september met de organisatie van het Krimpen Festival en muziekfestivals in Krimpen aan den IJssel. Dat heeft de stichting op de eigen website bekendgemaakt. 

Voorzitter Rutger van den Bosch zegt dat het bestuur het besluit 'met pijn in het hart' heeft moeten nemen. De houding van het huidige college is de voornaamste reden dat de stichting ermee stopt. "Verkeerde beeldvorming, eindeloze discussies, nauwelijks tot geen waardering voor alle vrijwilligers die zo'n evenement mogelijk maken en onbegrijpelijke keuzes van dit college liggen ten grondslag aan dit besluit."

Ambtenarenloop
De druppel lijkt het voornemen van het college om 25.000 euro te uit te trekken voor de organisatie van een ambtenarenloop in Krimpen aan den IJssel. "Een aantal weken eerder lees je de organisatie van het Krimpen Festival nog de les dat het programma te duur is", aldus Van den Bosch. "Zo kan ik nog wel wat oude en nieuwe initiatieven opnoemen die op zijn minst de wenkbrauwen doen fronsen."

De gemeente weigert het Krimpen Festival structureel te ondersteunen. Volgens het bestuur geeft het college daarmee een verkeerd signaal af. Gezien de magere financiële jaren die eraan komen en de inhoud van de (concept)cultuurnota ziet Krimpen Presents de organisatie van toekomstige evenementen somber in. Van den Bosch: "Uiteindelijk gaat het bij evenementen en cultuur om één simpele vraag: wat heb je ervoor over?"  

Waardering
Cultuurwethouder Kirsten Jaarsma voelt zich overvallen door het nieuws. Ze vindt het jammer dat Krimpen Presents stopt met de organisatie van het Krimpen Festival. "Ik vind het ook jammer dat het beeld lijkt te ontstaan dat er geen waardering is voor de vrijwilligers die zoveel tijd steken in het organiseren van een feest voor alle Krimpenaren. Ik heb me als wethouder altijd heel positief uitgesproken over alle vrijwilligers en ik draag iedereen een warm hart toe die zich op heel veel momenten inzetten om mooie voorstellingen te organiseren op het gebied van cultuur." Zij wil graag een gesprek met het bestuur van Krimpen Presents.

Krimpen Presents werd tien jaar geleden opgericht. De stichting organiseerde culturele evenementen als het Oranje Festival, het Bevrijdingsfestival en de Music Award Krimpenerwaard en bood tijdens deze festivals zowel beginnende als gearriveerde bands een podium. Ook nam Krimpen Presents het initiatief voor de oprichting van de Cultuurwerkplaats Krimpen. Deze organisatie zorgt voor de programmering van theater-, muziek- en filmvoorstellingen in De Tuyter.  

    

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }