Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De tot badeend gepimpte Volvo.
• De tot badeend gepimpte Volvo.

'Ducks of Hazard' naar Boedapest

  •   637 keer gelezen

LOPIK • Ook Lopik is vertegenwoordigd tijdens de Budapest Challenge. Een team van zes deelnemers zal onder de noemer van 'Ducks of Hazard' meedoen aan de rit vanuit Amsterdam naar de Hongaarse hoofdstad.

Jesse Frericks en zijn teamgenoten kijken er naar uit. "De voorpret is al leuk. We hebben twee barrels op de kop getikt en deze gepimpt. Dat is ook de bedoeling van de challenge: je moet vooral opvallen. Dat is wel gelukt met onze tot badeend omgetoverde Volvo V70. De auto uit 1998 heeft een oranje neus en gele achterkant gekregen. Daarnaast hebben we er allerlei toeters en bellen op bevestigd, zoals een lichtbalk, trambel en stickers."

Kortste omweg
Twee vrienden namen het voortouw tot deelname, waarna de rest volgde.

"Het wordt een mooi avontuur", weet de inwoner van Lopik nu al. "We vertrekken zaterdagochtend vanuit Amsterdam, om eigenlijk via de kortste omweg naar Boedapest te rijden. De organisatie verzekert de deelnemers dat ze de mooiste wegen van Europa aandoen: zo'n 2.000 kilometer. We overnachten op campings, waar het ongetwijfeld heel gezellig is."

Onderweg vallen er punten te verdienen door een aantal challenges goed uit te voeren en alle checkpoints op de route te vinden. Na zeven etappes finishen de deelnemers op vrijdag 19 juli in Boedapest. Tijdens de intocht zullen ze alles uit de kast halen om vooral maar niet onopgemerkt aan te komen.

Trabant
Het beste team krijgt een icoon van het oude Oostblok cadeau: een gifgroene Trabant, waar ook de Ducks of Hazard zeker een gooi naar zullen doen. "Maar bovenal gaan we lekker genieten van ongetwijfeld een mooie rit."

De Ducks of Hazard bestaan naast Jesse Frericks uit Olaf Goorkate (Lopik),  Timo Beumkes (IJsselstein), Lotte van Vliet (Benschop) en Danny en Nelly Schep (beiden Lopikerkapel).

Alle informatie: http://www.budapestrally.org en via Facebook 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }