Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: nl.123rf.com

Sluiting Regenboogschool treft leerlingen in Krimpenerwaard

  •   1202 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De sluiting van de Goudse Regenboogschool, die speciaal onderwijs biedt aan leerlingen met gedragsproblemen, heeft consequenties voor dertig scholieren uit de Krimpenerwaard. Zij moeten komend schooljaar uitwijken naar Alphen aan den Rijn of Rotterdam.

Dat stelt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. Volgens het gemeentebestuur is dit een zorgelijke en ongewenste situatie. "Een dekkend aanbod van passend onderwijs is van groot belang. Wij willen graag een dergelijke voorziening behouden in Midden-Holland. Elke leerling heeft recht op goed onderwijs, zo dicht mogelijk in de buurt. Daar zullen we op blijven hameren."

Cluster 4
Het betreft de voorgenomen sluiting van een zogeheten cluster 4-school, waar professionele docenten les geven aan kleine groepen leerlingen met ernstige gedragsproblemen of psychiatrische problematiek. Vooralsnog is komend schooljaar geen plek voor hen in de Goudse regio. De Stichting Horizon heeft dat in een vertrouwelijk overleg met de wethouders van de gemeenten Gouda en Krimpenerwaard meegedeeld. Of er in de nabije toekomst een dergelijke onderwijsvoorziening kan worden geopend is de vraag.

De Regenboog in Gouda is de enige openbare cluster 4-school in de wijde omgeving. De Samuelschool, eveneens in Gouda, biedt dit onderwijs op reformatorische grondslag. Op de locaties De Vlinder en De Piloot wordt weliswaar speciaal onderwijs gegeven, maar dat is bedoeld voor leerlingen in dagbehandeling of met een verstandelijke en lichamelijke beperking.

"Het betekent dat de schoolbesturen in het basisonderwijs voor hun zorgplicht zijn aangewezen op duurdere alternatieven. Voor de meeste leerlingen houdt dit langere reistijden in met hogere kosten leerlingenvervoer voor de gemeenten."

Het gemeentebestuur heeft de raad beloofd om de ontwikkelingen op de voet te volgen.

De Stichting Horizon is tot sluiting van De Regenboogschool overgegaan, omdat het de kwaliteit van onderwijs niet langer kan waarborgen vanwege te weinig ervaren leerkrachten en ongeschikte huisvesting.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }