Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Zwerfvuil, waaronder glasscherven, bij het speeleiland.
• Zwerfvuil, waaronder glasscherven, bij het speeleiland. (Foto: Ivan Broer)

Teleurstelling over gedrag hangjeugd bij speeleiland Surfplas

  •   1968 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Boswachter Ivan Broer van Staatsbosbeheer is teleurgesteld over het gedrag van een groepje jongeren dat het nieuwe speeleiland bij de Surplas in Krimpen aan de Lek gebruikt als hangplek. 

Tijdens een controle vond hij rond de picknicktafel een hoop rommel. Ook lag de grond bezaaid met glasscherven van kapot gegooide flesjes."Daar kan ik me echt boos over maken", zegt Broer. "Er lopen hier met mooi weer heel veel kleine kinderen rond op hun blote voeten. Je wilt natuurlijk niet dat die in het glas gaan staan." Staatsbosbeheer adviseert ouders en verzorgers om hun kinderen altijd waterschoenen te laten dragen. "Dat is ook aangegeven op de borden die er staan. Je weet maar nooit wat er ligt." 

Heterdaad
Meer toezicht moet voorkomen dat de speelplek in de Krimpenerhout uitgroeit tot een hangplek voor de jeugd. "Er is al contact geweest tussen politie en de boa's van Staatsbosbeheer en de gemeente Krimpenerwaard om met name in de avonduren vaker een kijkje te nemen. Het blijft lastig omdat het speeleiland in het buitengebied ligt, maar we willen die gasten graag een keer op heterdaad betrappen." 

Hij roept op om vooral zuinig te zijn op de Krimpenerhout en het Loetbos, de recreatiegebieden die Staatsbosbeheer beheert namens Groenalliantie Midden-Holland. "Laten we het er gewoon netjes houden dat iedereen ervan kan genieten. Gelukkig is de sociale controle hier in de Krimpenerwaard nog groot. En als er echt iets aan de hand is, kunnen ze altijd contact opnemen met Staatsbosbeheer of de politie."

Naast meer aandacht voor hangjongeren blijkt het nodig om hondenbezitters op de regels te wijzen. "Honden zijn op het strand en het speeleiland niet toegestaan en dienen op het pad langs het strand te zijn aangelijnd. Ook is het ten strengste verboden om met een paard op het strand te komen." 
 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }