Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Alle geslaagde mavoleerlingen van het Comenius College in Krimpen aan den IJssel.
• Alle geslaagde mavoleerlingen van het Comenius College in Krimpen aan den IJssel. (Foto: aangeleverd)

Alle mavoleerlingen Comenius College Krimpen geslaagd voor eindexamen

  •   227 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Alle dertig mavoleerlingen van het Comenius College Krimpen zijn geslaagd voor hun eindexamen. Naast dit slagingspercentage van 100 procent haalden de leerlingen ook nog een hoger gemiddeld eindexamencijfer: een 6,6 tegenover het landelijk gemiddelde van 6,4.  

Na het eerste tijdvak kregen 28 leerlingen te horen dat ze geslaagd waren. Twee moesten een herexamen doen en hoorden afgelopen vrijdag dat ze hun diploma binnen hebben. Een trotse directeur Mark Tange wijst naar de persoonlijke begeleiding als verklaring voor het succes. "Er zijn het hele jaar door veel gesprekken gevoerd tussen mentor, teamleider en leerlingen. We hadden hiervoor een plan van aanpak gemaakt. Zo ging een heel succesvolle groep leerlingen het eindexamen in." 

Streng
Nog een opvallend feit is dat de leerlingen voor hun centraal schriftelijk eindexamen hogere cijfers haalden dan voor het schoolexamen. Tange: "Dat is een bewijs dat we hen streng maar gedegen hebben voorbereid op het eindexamen. We zijn haast té streng geweest!" 

De school heeft geen extra (particuliere) trainingen of bijlessen aangeboden. Wel was er de gebruikelijke training voorafgaand aan de meivakantie, waarbij de eigen vakdocenten leerlingen twee weken lang oefenexamens lieten maken. Die werden samen met de leerlingen nagekeken. "Dan wezen de docenten op veelgemaakte fouten", aldus Tange. 

Cum laude
Eén leerling slaagde cum laude, met alleen achten en negens op de eindexamenlijst. Een andere leerling met een hoog cijfer vroeg uit eigen beweging een herkansing Frans aan omdat ze een 10 wilde halen. Dat is gelukt. "Leerlingen waren gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen", licht Tange toe. De meeste leerlingen vervolgen hun studie op het middelbaar beroepsonderwijs, een klein aantal gaat naar de havo. 

Comenius College Krimpen had twee jaar geleden ook al een hoog slagingspercentage: 98 procent. Vorig jaar was er een licht tegenvallende score. Toen slaagde 86 procent van de examenkandidaten. 

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }