Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Vele genodigden waren aanwezig tijdens het eerbetoon.
• Vele genodigden waren aanwezig tijdens het eerbetoon. (Rob Glastra Fotografie)

Schilderijen Bart Louman onder de hamer

  •   583 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het eerbetoon aan Bart Louman werd op de zwoele zaterdagavond gecombineerd met de veiling van zo'n dertig schilderijen van de in februari overleden Schoonhovense kunstenaar.

Dat gebeurde in een grote partytent naast galerie De Veerpoort, waar beheerder Stefan van Beeten met steun van diverse Schoonhovense horecazaken een passend afscheid had georganiseerd.

Enige smet op het vrolijke gebeuren was de ongelukkige valpartij van Van Beeten's partner Marjon Kappers, die daarbij haar arm brak en een bezoek aan de huisartsenpost moest brengen. De opstaande rand van het nieuwe plateau was daar debet aan. "Daar hebben al meer wandelaars over geklaagd. Voor je het weet, verzwik je je enkel."

Van Beeten liet zich er niet door ontmoedigen, ook al baalde hij als een stekker. "Maar zoveel genodigden kon ik niet in de steek laten. Er moest ook nog een veiling plaatsvinden."

Menigeen herdacht de 'Happy Artist' met veel hapjes en drankjes en wisselde intussen persoonlijke ervaringen uit. Bart Louman heeft immers zijn sporen achter gelaten in de Zilverstad. Hij hield van gezelligheid en gin-tonic en beschikte over een groot netwerk.

"Een bijzondere man, met wie je altijd een praatje maakte. Ik zocht hem regelmatig op", zei één van de genodigden. "Hij had frisse ideeën en probeerde zelfs grote artiesten naar Schoonhoven te halen", vulde een ander aan.

"Als Bart nog had geleefd, zou hij trots zijn geweest op dit feest", meende Stefan van Beeten. "Proud, zoals hij zich graag in het Engels uitdrukte."

De overzichtstentoonstelling van werken van Bart Louman in galerie De Veerpoort duurt tot eind juli.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }