Ouders van leerlingen van de Prins Bernardschool zijn een handtekeningenactie gestart.
Ouders van leerlingen van de Prins Bernardschool zijn een handtekeningenactie gestart. Foto: SV PRODUCTION

Ouders willen kinderen op Prins Bernhardschool houden

Algemeen 794 keer gelezen

LEKKERKERK • Met de nieuwe rol van de Prins Bernhardschool als expertisecentrum voor leerlingen met een 'rugzakje' kunnen ouders van de huidige lichting niet leven.

Zij beginnen een handtekeningenactie om de openbare basisschool in het Lekkerkerkse buurtschap Schuwacht te behouden voor hun kroost. Marcel Breuker, woordvoerder van de ouders, sprak tijdens de commissievergadering de politieke vertegenwoordigers toe om steun te zoeken in een poging om de overkoepelende Stichting Onderwijs Primair op andere gedachten te brengen.

Ontstemd
"De Prins Bernhardschool heeft vooral een maatschappelijke functie in buurtschap Schuwacht. We houden er vergaderingen, ontmoetingen en feestjes. De school bestaat 125 jaar en is verankerd in de gemeenschap. We hebben diverse bezuinigingsronden overleefd en de krimp het hoofd geboden. We zijn vooral ontstemd over de manier waarop de mededeling door Onderwijs Primair aan ons is overgebracht. Het was een emotionele bijeenkomst. Onze kinderen moeten uitwijken en reeds de komende jaargang overstappen naar openbare basisscholen in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek of Bergambacht. Dat pikken we niet."

De Prins Bernhardschool telt momenteel 46 leerlingen, van wie er een aantal extra ondersteuning behoeven. Niet alleen de krimp, maar ook de aanwezigheid van deze leerlingen met een rugzakje hebben een rol gespeeld bij het besluit van Onderwijs Primair om een structurele verandering door te voeren. Als expertisecentrum met gespecialiseerde leerkrachten zou deze locatie meer toekomst hebben. Het bestuur van de openbare scholen in de Krimpenerwaard wil dat binnenkort aan de ouders en raadsleden nog eens helder uitleggen.

Overwegingen
Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek meldde de commissie dat zij zich niet met het beleid van Onderwijs Primair bemoeit. "Ik ga dat besluit niet terugdraaien. Het bestuur zal z'n overwegingen hebben gemaakt." Bovendien wil ze informatie inwinnen voordat ze een oordeel velt. "De stichting Onderwijs Primair is een autonome instantie. Ik begrijp heel goed dat de Prins Bernhardschool een meerwaarde heeft in Schuwacht, maar laten we eerst eens de andere kant van het verhaal aanhoren."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden