• In diverse categorieën werd gestreden om de prijzen.
• In diverse categorieën werd gestreden om de prijzen. Foto: Arjen de Bruin

JCK scoort vier gouden medailles op eigen Zomertoernooi

Sportt 427 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De achtste editie van het JCK Zomertoernooi leverde vier Krimpense judoka's de gouden medaille op.

Giano La Grand, Sebastian Dospinescu, Gijs Rebergen en Julie Vennink stonden op de hoogste trede van het podium. Verder behaalden de JCK-leden 11 zilveren en 9 bronzen medailles.

Het evenement geldt als graadmeter voor de vaardigheden van beginnende en gevorderde judoka's tot 15 jaar. In sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel kwamen 450 deelnemers in diverse categorieën in actie. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar JCK moest in een vroeg stadium zo'n honderd sportievelingen teleurstellen. Het Zomertoernooi is dus in trek.

Namens JCK namen 47 leden deel. Voor velen van hen was dit een eerste ervaring met de sport buiten de eigen dojo. Het mogen acteren in zo'n grote sporthal was voor hen dan ook erg spannend.

Onder leiding van de aanwezige coaches verruilden de judoka's hun spanning in voor plezier. Het publiek werd vermaakt met soms vertederend judo van de allerjongsten (vanaf 4 jaar) tot judo op het allerhoogste niveau. Meerdere Nederlands kampioenen wisten de weg naar Krimpen te vinden.

Komend weekeinde gaan acht jonge wedstrijdjudoka's onder leiding van leraar Daniël Ratzon naar Engeland voor een laatste toernooi.

De judoka's van JCK kunnen zich nu gaan richten op de komende slip- en bandexamens. JCK sluit het seizoen af met een eindfeest. Hier worden o.a. de 'judoka's van het jaar' bekendgemaakt.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden