Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard


Vlotjesdag in Ouderkerk om zwarte sterns te helpen

  •   254 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Wie de zwarte stern een handje wil helpen, is woensdag 26 juni welkom in de werkschuur van het Zuid-Hollands Landschap om nestvlotjes te timmeren.

Zwarte sterns gebruiken de kunstmatige vlotjes om op te broeden in de sloten van de Krimpenerwaard. Het broeden deden de zwarte sterns oorspronkelijk op drijvende planten zoals krabbenscheer. Door de achteruitgang van de waterkwaliteit eind vorige eeuw was er minder krabbenscheer en liep de populatie sterk terug.

De vlotjes, die lange tijd in het water liggen, moeten elk jaar vernieuwd worden. Het is dus nodig om er genoeg te maken, zodat de zwarte stern volgend jaar ook weer in de Krimpenerwaard kan broeden. Deelnemers gaan van 13.00 tot 17.00 uur aan de slag om nestvlotjes voor de zwarte stern voor het seizoen 2020 te timmeren.

Schepnetje
Er worden deze middag niet alleen vlotjes getimmerd. Deelnemers kunnen ook vogels spotten met de boswachter, leren over insecten en met een schepnetje aan de slag om waterdiertjes vangen. De vlotjes- en vogeldag is een initiatief van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard, Weidehof Krimpenerwaard (Agrarisch Collectief Krimpenerwaard), de Groene Motor en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap.

De werkschuur van het Zuid-Hollands Landschap is gevestigd aan de Schaapjeszijde ter hoogte van nummer 4 in Ouderkerk aan den IJssel. Er wordt aangeraden om op de fiets te komen omdat er slechts beperkt de ruimte is om te parkeren. Deelname is gratis. Aanmelden (op een tijdstip naar keuze) kan via de website.

www.zhl.nl/vlotjesdag2019

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }