Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: lev dolgachov

Driestar en Wartburg willen school in Krimpen aan den IJssel

  •   743 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het Driestar College en het Wartburg College willen een gezamenlijke vestiging voor voortgezet onderwijs in Krimpen aan den IJssel. Dat hebben de besturen van de twee scholen dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om een fusie van de locatie van het Driestar College in Lekkerkerk met die van het Wartburg College in Rotterdam-Zevenkamp (Revius). Het doel is om samen te komen tot een 'toekomstbestendig aanbod van reformatorisch onderwijs in het gezamenlijke voedingsgebied'. Deze doelstelling is voor beide scholen belangrijker dan het in stand willen houden van een eigen, individuele vestiging.

Hobbel
Uit onderzoek is gebleken dat Krimpen aan den IJssel als nieuwe mogelijke vestigingsplaats het meest voor de hand ligt. Inmiddels hebben de colleges van bestuur van de middelbare scholen in de regio Kerk IJssel Drecht ingestemd met de plannen. Daarmee is een belangrijke hobbel genomen om tot een gezamenlijke nieuwe locatie te komen. Zoals het er nu naar uitziet, zal de formele toestemming van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap in 2021 afgegeven worden.

Door alles vast te leggen in een formeel document kunnen de scholen nu al op zoek naar passende huisvesting in Krimpen aan den IJssel. Het gaat om een locatie voor ongeveer duizend leerlingen. De scholen benadrukken dat de plannen voor de nieuwe vestiging geen enkel gevolg hebben voor de continuïteit van het onderwijs op beide bestaande locaties. 'Het onderwijsaanbod blijft in stand en wordt volgens de bekende kwaliteitsnormen gegeven'.

Aansturen
De twee scholen willen begin volgend jaar beslissen wie de nieuwe locatie gaat aansturen. Krimpen aan den IJssel kan een vestiging van het Wartburg College óf van het Driestar College worden. Het is tevens een optie om de nieuwe school gezamenlijk aan te sturen.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }