Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Robert van der Hek

Aanpassingen om uitstraling De Schouw te verbeteren

  •   238 keer gelezen

LOPIK • Door de uitstraling van de foyer te verbeteren, de keuken te verplaatsen en de grote zaal op te knappen, verwacht Dorpshuis De Schouw meer bezoekers te trekken en de huidige gebruikers beter te bedienen.

Met de aanpassingen is een kostenplaatje gemoeid van ruim 93.000 euro. De gemeenteraad wordt gevraagd hiermee in te stemmen.

Grand café
De gemeente Lopik is al enige tijd bezig om te kijken hoe De Schouw omgeturnd kan worden van grand café –welke uitstraling de foyer nu heeft- naar dorpshuiskamer, zoals het ooit bedoeld was. Overleg van het bestuur van De Schouw met de gebruikers heeft bovenstaand wensenlijstje opgeleverd.

Het college van B&W is geneigd hiermee in te stemmen, zij het dat het een streep heeft gezet door het vernieuwen van de vloer in de grote zaal. De huidige vloer heeft te kampen met schade en slijtage. Wat B&W betreft is vervanging -volgens het meerjarig onderhoudsplan- 'pas' in 2022 aan de orde

Burgemeester en wethouders zijn te spreken over het (vernieuwde) bestuur, dat 'voortvarend aan de slag is gegaan': 'Er zijn nieuwe bestuursleden aangetrokken en daarnaast is een enthousiaste bedrijfsleider gevonden, die doortastend te werk gaat, zich flexibel opstelt en aandacht heeft voor service en dienstverlening. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de gewenste transformatie. Het bestuur realiseert aanpassingen bovendien veelal met de inzet van vrijwilligers."

Het uiteindelijke doel is te komen tot een duurzame exploitatie. 'Daartoe is het van belang dat De Schouw als bruisend ontmoetingscentrum wordt neergezet. Door de foyer een meer toegankelijke en warmere uitstraling te geven en de keuken te verplaatsen -zodat er door het personeel sneller gereageerd en geserveerd kan worden- komt het doel dichterbij'.

Het dorpshuisbestuur is ondertussen al van start gegaan om met kleine aanpassingen de grote zaal een opknapbeurt te geven.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }