Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Dierenweide Stolwijk dankzij gezamenlijke inzet buurtbewoners

  •   844 keer gelezen

STOLWIJK • De Buitenom in Stolwijk is een dierenweide rijker.

Twee bewoners van de Buitenom -Wilco Boender en Aris Graveland, beiden als ondernemer ook actief in groen -en infrawerken-, trokken de kar van dit buurtproject.

Vele anderen uit de directe omgeving hielpen spontaan mee aan de bouw van het hekwerk, het grondwerk en het plaatsen van de dierenverblijven.

"Het betreffende stukje grond, waar ooit een brandweergarage gepland was, was een saai en kaal stuk gazon", vertelt Wilco Boender. "De vele kinderen in de straat, maar ook uit de buurt, genieten nu dagelijks van een vrij toegankelijke dierenweide met kippen en geiten."

In samenwerking met Dierenhandel Hoogendoorn uit Stolwijk, die diverse dieren en materialen heeft gesponsord, werd de locatie binnen een week omgetoverd tot een mini-kinderboerderij.

Met de gemeente Krimpenerwaard is door de bewoners een zelfbeheer-overeenkomst afgesloten. Onderhoud van de weide wordt door de bewoners zelf uitgevoerd.

Langs de slootkant tussen de Buitenom en de provincialeweg is een weidebloemmengsel ingezaaid.

Boender: "Zo heeft de entree van Stolwijk dankzij de inzet van een aantal enthousiaste Stolkers een flora- en faunarijke uitstraling gekregen."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }