Afbeelding

Dierenweide Stolwijk dankzij gezamenlijke inzet buurtbewoners

Algemeen 1.397 keer gelezen

STOLWIJK • De Buitenom in Stolwijk is een dierenweide rijker.

Twee bewoners van de Buitenom -Wilco Boender en Aris Graveland, beiden als ondernemer ook actief in groen -en infrawerken-, trokken de kar van dit buurtproject.

Vele anderen uit de directe omgeving hielpen spontaan mee aan de bouw van het hekwerk, het grondwerk en het plaatsen van de dierenverblijven.

"Het betreffende stukje grond, waar ooit een brandweergarage gepland was, was een saai en kaal stuk gazon", vertelt Wilco Boender. "De vele kinderen in de straat, maar ook uit de buurt, genieten nu dagelijks van een vrij toegankelijke dierenweide met kippen en geiten."

In samenwerking met Dierenhandel Hoogendoorn uit Stolwijk, die diverse dieren en materialen heeft gesponsord, werd de locatie binnen een week omgetoverd tot een mini-kinderboerderij.

Met de gemeente Krimpenerwaard is door de bewoners een zelfbeheer-overeenkomst afgesloten. Onderhoud van de weide wordt door de bewoners zelf uitgevoerd.

Langs de slootkant tussen de Buitenom en de provincialeweg is een weidebloemmengsel ingezaaid.

Boender: "Zo heeft de entree van Stolwijk dankzij de inzet van een aantal enthousiaste Stolkers een flora- en faunarijke uitstraling gekregen."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden