DJ Oliver Heldens verrast oude school in Krimpen met optreden

Algemeen 2.390 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Hij reist de hele wereld over om te draaien voor duizenden fans, maar woensdagmiddag was Oliver Heldens (echte naam Olivier) voor even terug op zijn oude middelbare school, het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel. Hij gaf een optreden en reikte z'n eigen borstbeeld uit.   

Na Tomorrowland, Coachella, Lollapalooza en andere grote festivals keerde de 24-jarige Capellenaar weer terug in zijn vertrouwde omgeving. "Superleuk om terug te zijn", aldus Heldens. "Om dan ook nog een standbeeld te krijgen en uit te reiken is wel gek." 

Hij kijkt met veel plezier terug op zijn schooltijd. "De sfeer hier op school was altijd goed. Vier jaar geleden ben ik weggegaan, maar ik voel me nog altijd een oud-leerling. Leuk dat ik dan hier weer even kan zijn, alleen jammer dat het allemaal zo veranderd is. Ik heb vooral veel mooie herinneringen aan het oude gebouw."

Trots
Rector Ad Keller is blij met het optreden van Heldens. "Ik ben ontzettend trots. We hebben zijn bezoek geheim gehouden omdat Olivier natuurlijk zo bekend is. Pas vanochtend hebben we de leerlingen geïnformeerd, om een grote opkomst te voorkomen. Het was écht voor de leerlingen." 

Joost Burger, discjockey bij SLAM!,  is trots op de door zijn luisterpubliek opgezette actie: "We zijn hier een jaar mee bezig geweest. Het begon als een idee van onze fans. Die zeiden: geef die man een standbeeld! Toen kregen we al snel te horen 'maar zo'n standbeeld kost duizenden euro's', tot iemand met het voorstel kwam om het beeld met een 3D-printer te maken. Toen was alles mogelijk. Dat het nu is gelukt, is echt super!" 

Vrijdag 12 en zaterdag 13 april staat Heldens in de Rotterdamse Maassilo waar hij twee shows zal geven. "Leuk om daar weer te mogen draaien. Vroeger ben ik er al eens geweest. Het is vier jaar geleden dat ik voor het laatst in Nederland heb gedraaid. Leuk om dat weer te mogen doen."    

• Oliver Heldens achter de draaitafel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden