Foto: 123RF

Veiligheidsregio: 'Ventileren als stank is weggetrokken uit omgeving'

  •   389 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Veiligheidsregio ZHZ adviseert inwoners van Alblasserdam om in de loop van de zaterdagmiddag, wanneer geurwolk als gevolg van het lek in een tank weggetrokken is, de woning te ventileren.

Bij een lekkage in een tank op een bedrijventerrein aan de Edisonweg in Alblasserdam is zaterdagochtend een doordringende, chemisch ruikende geur vrijgekomen. Dit leverde een hevige stankoverlast op.

Gering gezondheidsrisico
Bij het incident in Alblasserdam is er een stof vrijgekomen die al vanaf zeer lage concentraties stankoverlast geeft. De brandweer en het RIVM hebben vastgesteld dat alleen op de locatie waar het incident plaatsgevonden heeft, meetbare concentraties van stoffen zijn vrijgekomen met een gering gezondheidsrisico. "We verwachten daarom buiten het gebied geen gezondheidsklachten. Wel kan het zo zijn dat u klachten krijgt door de sterke geur, die lijkt op een rubber- of gaslucht", aldus de Veiligheidsregio.

Klachten
Klachten die passen bij geurhinder zijn hoofdpijn en misselijkheid. Misselijkheid kan ook leiden tot braken. "Indien u een allergie heeft voor geurstoffen kunt u mogelijk een tijdelijke verergering van uw allergische klachten merken. Bij ernstige klachten adviseren wij u contact op te nemen met uw huisartsenpost. Zoek een plek op waar de stank beperkt is om de klachten te bestrijden, zoals binnenshuis."

De geurwolk trekt momenteel over Nederland, en zal gedurende de komende uren wegtrekken. "Wij raden u aan ramen en deuren open te zetten en uw woning te ventileren als de stank is weggetrokken uit uw omgeving."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }