Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Wethouder Jan Vente reikte de award uit aan Frouke Stinis, Lisette Stinis en Bert de Bever  van Stinis Holland BV.
• Wethouder Jan Vente reikte de award uit aan Frouke Stinis, Lisette Stinis en Bert de Bever van Stinis Holland BV. (John Roeland Fotografie)

Award voor Stinis Holland BV uit Krimpen aan de Lek

  •   keer gelezen

GOUDA • Stinis Holland BV won maandagavond de OndernemersPrijs Midden Holland in de categorie Grootzakelijk.


Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Goudse Schouwburg, gepresenteerd door zangeres en cabaretière Karin Bloemen, nam algemeen directeur Bert de Bever de prijs in ontvangst. Het juryrapport was lovend over het bedrijf uit Krimpen aan de Lek. Stinis is volgens de betrokken juryleden 'persoonlijk, betrokken en super professioneel'.

Ondanks de nominatie was De Bever naar eigen zeggen 'best verrast' toen de jury de uitslag bekend maakte. "Je hoopt de prijs natuurlijk binnen te slepen, maar de concurrentie (Dekbed Discounter uit Gouda en Eltacon Engineering uit Waddinxveen) was fors. Als je dan wint, is dat mooi."

Gebak
De winst werd dinsdagochtend flink gevierd, onder meer met gebak voor de ruim honderd medewerkers. Bij het bedrijfspand aan de Dorpsstraat stromen inmiddels de felicitaties binnen: van kaarten tot fraaie bloemstukken. "Heel leuk om mee te maken", laat De Bever weten.

Stinis Holland BV is een onderneming die spreaders levert aan overslagbedrijven in havens overal ter wereld. Spreaders hangen onder een kraan en pakken in één keer een of meerdere containers op. In Krimpen aan de Lek worden tussen de 150 en 250 exemplaren per jaar geproduceerd en in de vestiging in Maleisië een ongeveer even groot aantal.

Stinis is al sinds haar ontstaan in 1830 gevestigd in Krimpen aan de Lek. Hoewel het bedrijf in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale onderneming - met een verkoopkantoor in Singapore, een productielocatie in Maleisië en een servicepunt in Sjanghai - blijft Stinis zitten waar het zit. De Bever: "De familie Stinis komt hier vandaan en binding met de regio is groot. Bovendien is het niet nodig om te verhuizen naar bijvoorbeeld de Tweede Maasvlakte of een industrieterrein in de buurt van de haven. Van onze omzet halen we slechts 5 procent uit Nederland, de rest komt uit het buitenland."

Nieuw personeel
Hoewel ze bij Stinis in hun nopjes zijn met de prijs, verwacht De Bever 'geen enkele spreader' extra te zullen verkopen. Wel kan het helpen bij de zoektocht naar nieuw personeel. Net als veel andere technische bedrijven is het ook voor Stinis lastig om goede technisch geschoolde medewerkers te vinden. "We werken al samen met allerlei scholen en opleidingsinstituten, maar het aanbod is gewoon klein. Da's jammer, want we hebben mooi en divers werk, voor zowel mensen met een lager technisch diploma als voor engineers die zijn afgestudeerd aan bijvoorbeeld de Technische Universiteit in Delft."

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten