Afbeelding
Foto: stockfoto

Badmintonclub Lekkerkerk herdenkt omgekomen lid

Algemeen 6.436 keer gelezen

LEKKERKERK • Badmintonclub Sluyk Lekkerkerk houdt zaterdag in sporthal De Bakwetering om 14.00 uur een herdenking voor de omgekomen Marloes Broere. De 29-jarige Lekkerkerkse was zondag één van de twee dodelijke slachtoffers van het ernstige verkeersongeval op de N210.

Marloes was ruim twintig jaar lid van badmintonvereniging. Tevens was zij sinds een jaar of tien actief als zwemvrijwilligster bij Met Elkaar Voor Elkaar, een stichting die zich bezig houdt met het aanbieden van vrijetijdsbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. "De mensen om haar heen kenden Marloes als een heel lieve meid die op een natuurlijke en fijne manier met onze zwemmers omging", schrijft de stichting op haar website. "Eigenlijk was iedereen dol op die nuchtere Lekkerkerkse met haar prachtige onderkoelde humor en haar positieve uitstraling. De verslagenheid vanwege haar heengaan en dat van haar zwager Jacob van Vliet is groot."

Kerkdiensten
De Hervormde Kerk 't Venster in Lekkerkerk en de Hersteld Hervormde Kerk in Ouderkerk aan den IJssel stonden tijdens de diensten op eerste kerstdag uitgebreid stil bij het verlies van twee van hun jonge kerkleden. Dominee Vernooij van 't Venster, de gemeente waar Marloes kerkte, verwees naar het drama dat het gezin Broere eerder overkwam. In 1995 kwam de oudste broer van Marloes als militair om het leven in Bosnië bij een mortieraanval op een Nederlands legerkamp. Hij was nog maar 20 jaar oud. "Je kan je niet voorstellen wat het betekent om opnieuw een kind te moeten verliezen."

Het dorp brengt op oudjaarsdag de twee 29-jarige inwoners van Lekkerkerk naar hun laatste rustplaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden