Afbeelding

Schok is groot bij brandweer Lekkerkerk na dodelijk ongeval N210

Algemeen 13.191 keer gelezen

LEKKERKERK • De verslagenheid is groot bij de vrijwillige brandweer van Lekkerkerk na het dodelijke verkeersongeval van zondagmiddag. Twee leden van de brandweerpost raakten daarbij ernstig gewond.  

De brandweerlieden zaten in dezelfde auto als de twee overleden slachtoffers: een vrouw en een man van 29 jaar uit Lekkerkerk.

Het nieuws is ingeslagen als een bom bij de brandweerpost, laat ploegchef Robert Batenburg telefonisch weten: "Al vrij snel na het ongeval was duidelijk dat onder de gewonden zich twee leden van de brandweer Lekkerkerk bevonden. Daarop hebben onze Ouderkerkse collega's besloten om ons bewust niet 'op te piepen'. Een besluit dat we erg hebben gewaardeerd."  

Praten
De brandweerlieden kwamen na het ongeval in de kazerne bij elkaar om te praten. Batenburg: "We moeten dit met elkaar verwerken. Op de donderdag na Kerst hebben we daarom nogmaals een bijeenkomst."

De ploegchef is positief getroffen door de vele steunbetuigingen uit de omgeving. "Veel brandweercollega's sturen ons berichtjes, dat doet ons goed." 

Het ongeluk gebeurde zondagmiddag op de N210 tussen Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. In totaal waren er drie auto's bij betrokken. De politie heeft een 28-jarige man aangehouden. Hij zit nog vast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden