Afbeelding

Kerstmarathon Schoonhovens College levert ruim 12.000 euro op

Algemeen 844 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De kerstmarathon op het Schoonhovens College heeft ruim 12.000 euro opgebracht voor de Plastic Soup Foundation.

Leerlingen van het Schoonhovens College, vestiging Albert Plesmanstraat, hadden van donderdagavond tot vrijdagmorgen 'nachtdienst'. Met een twaalf uur durende Kerstmarathon wilde de scholengemeenschap zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Plastic Soup Foundation.

De leerlingen van de onderbouw waren tot middernacht op school, de derdejaars van 22.00 tot 2.00 uur en de bovenbouwers sloten de marathon af van 2.00 tot 8.00 uur. De docenten hadden in 'ploegendienst' hun lessen dan wel activiteiten, om vrijdagochtend af te sluiten met een kerstontbijt op school.

Het werd al met al een gevarieerde nacht. Naast volop aandacht voor het probleem van plastic afval was er een muziekworkshop, escaperoom, 'Ik hou van Holland',  konden er bordspellen worden gedaan en waren er sportieve activiteiten.

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Plastic Soup Foundation konden leerlingen zich laten sponsoren door ouders, familie, vrienden en bekenden. Daarnaast werden op school hapjes en drankjes verkocht voor het goede doel.

Eén en ander had een mooi eindresultaat tot gevolg.
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Invulling voormalig IHC-terrein: kansen voor woningen, natuur en recreatie Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Inclusieve picknicktafel in Middenweteringpark Krimpen a/d IJssel Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden