Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De Stolwijkse dierenbeschermster Saskia van Rooy.
• De Stolwijkse dierenbeschermster Saskia van Rooy.

Stolwijkse dierenbeschermster: 'Wouda wil mij in diskrediet brengen'

  •   1702 keer gelezen

STOLWIJK • De klachten die jager Coen Wouda van Wild Beheer Combinatie Stolwijk heeft ingediend tegen Saskia van Rooy zouden zijn bedoeld om de aandacht af te leiden van de jachtmisstanden die plaatsvinden in de Krimpenerwaard. 

Dat verklaart Van Rooy in reactie op een artikel dat dinsdag in Het Kontakt verscheen. In het stuk beklaagt Wouda zich over het stalkende gedrag van de Stolwijkse dierenbeschermster en de provocerende manier waarop zij de confrontatie zoekt met jagers. "Ze haalt het bloed onder je nagels vandaan. Maar we tellen steeds tot tien en proberen intussen de instanties te wijzen op haar obsessieve gedrag. Dit moet echt stoppen."

Spuugzat
Van Rooy, die in eerste instantie niet wilde reageren op de uitspraken van Wouda, zegt dat de jager haar in diskrediet wil brengen door 'valse klachten' in te dienen. Wouda zou juist háár hebben lastig gevallen. "Coen Wouda achtervolgt, belaagt en stalkt mij in mijn eigen straat, bij mijn huis en op andere locaties, waarbij hij mij met zijn geweer intimideert zoals op door mij gemaakte beelden te zien is."

Ze zegt haar 'opsporingswerk' met grote tegenzin te doen. "Ik ben de jachtmisstanden en de afwezige controle daarop spuugzat. Al jarenlang vraag ik de provincie, burgemeester en politie om jagers voorafgaande en tijdens het doden van dieren in het veld deugdelijk te controleren, maar er gebeurt niets. Iedere keer weer spoor ik met gevaar voor eigen leven ernstige strafbare feiten door jagers met dieren op, maar ik kan met mijn aangiftes nergens terecht."

Boa
Als raadslid van Dierbaar Krimpenerwaard verzocht ze burgemeester Roel Cazemier om een 'groene' buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) aan te stellen. "Hij heeft reeds tweemaal tevergeefs bij gedeputeerde Han Weber om een boa in de Krimpenerwaard gevraagd, maar Weber wil de controle- en handhavingscapaciteit op jagers niet uitbreiden."

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }