Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Natuurgebied De Zaag.
• Natuurgebied De Zaag. (Foto: aangeleverd)

'Zoetwatergetijdekunst' op De Zaag

  •   311 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • In de oude hal van de voormalig Bolnes motorenfabriek op eiland De Zaag in Krimpen aan de Lek is vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 een bijzondere expositie te zien.

Onder de titel 'Zoetwatergetijdekunst' is werk te zien gemaakt door leden van het kunstenaarscollectief Stuw-Art. "Het gaat om andere metalen beelden, organische vormen, tekeningen, beeldhouw- en schilderwerk en houten objecten", vertelt Nora van Krimpen, één van de initiatiefnemers van de expositie.

Zeldzaam
Naast kunst kijken kunnen bezoekers met een boswachter wandelen door het nabijgelegen zoetwatergetijdengebied. "Dergelijke gebieden zijn zeldzaam in Europa", zegt Van Krimpen. "Daar staan we in de Krimpenerwaard niet echt bij stil. Daarom willen wij onze bezoekers meevoeren door dit bijzondere natuurgebied." Naast wandelen met de boswachter is het mogelijk om in de zalmschouw te stappen van Leo Jongenotter, de kunstenaar die zijn kunst vervaardigt in de fabriekshal. "Leo vaart naar het Stormpoldervloedbos in Krimpen aan den IJssel, waar deelnemers een kleine rondwandeling kunnen maken. Het is aan te raden om laarzen aan te trekken."

De feestelijke opening van 'Zoetwatergetijdekunst' is vrijdag 16 november om 20.00 uur. Onder genot van een hapje en een drankje kunnen bezoekers vervolgens 'ronddwalen' tussen de kunstobjecten. Op zaterdag 17 en zondag 18 november is de expositie te bezoeken van 10.00 tot 17.00 u uur. Adres is Zaag 55 in Krimpen aan de Lek.

www.facebook.com/stuwartkunst

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }