Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Natuurplein van basisschool Het Schateiland in Lekkerkerk.
• Natuurplein van basisschool Het Schateiland in Lekkerkerk. (Foto: Jan Timmer)

Het Schateiland heeft zijn Natuurplein

  •   464 keer gelezen

LEKKERKERK • Dezer dagen wordt de laatste hand gelegd aan het Natuurplein van basisschool Het Schateiland in Lekkerkerk.

Het Kontakt liep alvast mee met Fenne Wissink en Ruben Gerrits, twee leerlingen die zich de afgelopen tijd enthousiast hebben beziggehouden met het groene en duurzame project.

"We hebben drie pleinen rond de school", vertelt Ruben voordat hij en Fenne de rondleiding geven. "En we zijn bezig om die alledrie een natuurlijke uitstraling te geven. Dat doen we onder leiding van juf Janny van Herk, ouders, sponsors en leerlingen van vooral groep 8." Aangekomen op het onderbouwplein zien we een met boomstammen omgeven zandbak, grote houten plantenbakken, een insectenhotel en houten waterspelen. Ook het middenbouwplein biedt veel natuurlijke elementen, zoals een mini-bos en bakken waar onder andere aubergines en zonnebloemen groeien. Op het bovenbouwplein wordt groente en fruit geteeld, is er een moeras-in-aanbouw en staat een groot insectenhotel.

Fenne Wissink: "We zijn enorm geholpen door allerlei mensen. Zo leverde de zoon van juf Janny de plantenbakken en zorgde hovenier Wim Vernie voor de planten. De boomstammen kregen we van Staatsbosbeheer en ook Streekfonds Krimpenerwaard deed mee door een mooi bedrag te geven. En dan waren er ook nog ouders die sponsorden."

"Het is heel leuk om aan het Natuurplein mee te werken", vindt Ruben Gerrits. "Niet alleen omdat het de school mooier en nog leuker maakt, maar ook omdat je er best veel van leert."

Na de herfstvakantie wordt het Natuurplein van Het Schateiland op feestelijke wijze officieel geopend.

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }