• Kevin van den Ouden (r) met enkele teamleden.
• Kevin van den Ouden (r) met enkele teamleden. Foto: Robert van der Hek

Stadscafé Patio pakt uit met Nazomer Coverfestival

Algemeen 2.107 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Stadscafé Patio heeft zaterdag 22 september een bijzonder festival gepland voor haar gasten én overige belangstellenden. Op de Stenenbrug in hartje Schoonhoven wordt een gratis toegankelijk Nazomer Coverfestival gehouden.

Het is één van die extra activiteiten waarmee de 39-jarige Kevin van den Ouden -sinds februari dit jaar eigenaar- Patio nog meer op de kaart wil zetten. "Zowel voor de jeugd als leeftijdsgroepen daarboven organiseren we extra activiteiten. Iedere dinsdag is bijvoorbeeld studentenavond."

Covers
Van 16.00 uur tot middernacht zullen drie bands op zaterdag 22 september de beste covers vertolken. Er zijn optredens van Feel the Mix, Check it Out en een Schoonhovense supriseband. Kevin van den Ouden over deze laatste formatie: "Het gaat om vaste gasten van Patio, die regelmatig muziek maken maar die nu voor het eerst als band naar buiten treden. Naast muziek is er vooral veel gezelligheid en lekker eten in de vorm van een barbecue."

Kevin heeft de smaak te pakken sinds hij begin dit jaar Patio overnam van Esther van Vliet. "Ik kwam hier al jaren, vond het reuze gezellig, maar wilde wel eens wat nieuwe initiatieven in het café zien. Blijkbaar werd Esther mijn 'gezeur' een beetje zat en zei: 'doe het dan lekker zelf'. Na een beetje dollen over en weer, zijn we serieus over een caféovername gaan praten."

Kroegbaas
Met als resultaat dus dat de geboren Stolwijker zijn werk in de industriële automatisering inruilde voor de rol van kroegbaas. Met plezier, zo constateert hij: "Het is allemaal nieuw voor me en hard werken, maar het bevalt prima."

Hij hoefde het wiel niet opnieuw uit te vinden, want naast de steun van de voormalige eigenaar bleef ook het grootste deel van het personeel intact. "Van grand café is het nu stadscafé geworden, waarmee ik wil benadrukken dat Patio een echte Schoonhovense kroeg is. Het publiek is heel gemêleerd: van jong tot oud en van metselaar tot makelaar. Patio is groot genoeg om iedereen ruimte te bieden en iedere dag zit de loop er lekker in."

Inmiddels heeft het interieur een nieuwe look gekregen, met levensgrote foto's van Schoonhoven als blikvanger. "Nieuw is dat je hier gezellig kunt eten van de hot stone plate. Zo maak je unieke gerechten met een geweldige smaak."

Zero tolerance
Kevin van den Ouden wil naast alle gezelligheid benadrukken dat hij een zero tolerance-beleid voert ten opzichte van drugs in het algemeen en alcohol onder de 18 jaar. "Dat wordt niet toegestaan, ook niet oogluikend. Om Patio een gezellige kroeg te laten zijn en blijven moeten we de wet- en regelgeving naleven."

Stadscafé Patio, ook voor high tea, verjaardagen, (bedrijfs)borrels, feestjes en recepties, is te vinden aan de Haven 29A in Schoonhoven. Alle informatie: http://www.stadscafepatio.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden