• Het kruispunt Damweg-Zuidzijdseweg in Polsbroekerdam, dat door omwonenden als onveilig wordt ervaren.
• Het kruispunt Damweg-Zuidzijdseweg in Polsbroekerdam, dat door omwonenden als onveilig wordt ervaren. (Foto: Robert van der Hek)

Minirotonde Polsbroekerdam kost 4,5 ton

  •   657 keer gelezen

POLSBROEKERDAM • Het Lopiks college van B&W wil van de gemeenteraad weten of het 4,5 ton overheeft voor een minirotonde in Polsbroekerdam.

"We spreken er nu al zo lang over, dat ik van de raad een uitspraak wil of zij deze oplossing –nu het prijskaartje bekend is- ziet zitten", licht wethouder Gerrit Spelt toe. 40.000 Euro van het krediet is bedoeld voor voorbereidende werkzaamheden, zoals aankoop van de grond, aanbesteding en begeleiding van de uitvoering; het aanleggen van de minirotonde zelf kost 412.500 euro.

Mocht er groen licht komen, dan is de rotonde alsnog niet vandaag of morgen een feit. Spelt: "In het dorp zullen komende jaren verschillende sloop- en bouwactiviteiten plaatsvinden, zoals wellicht een nieuw Wapen van Benschop. Het is beter te wachten tot die projecten zijn afgerond dan dat je eerst een nieuwe weg aanlegt waarover vervolgens al het bouwverkeer moet."

Onhoudbaar
De omwonenden van het drukke kruispunt Damweg-Zuidzijdseweg pleiten voor een minirotonde, omdat de huidige situatie onhoudbaar is.

Spelt: "Veel bewoners ervaren de kruising als zeer onveilig. Recent onderzoek op de Damweg wees uit dat er niet wordt gestopt voor de stopstreep, er geen voorrang wordt verleend door verkeer dat de Damweg in- en uitrijdt, er te hard wordt gereden, er regelmatig vracht- en landbouwverkeer over de kruising komt, fietsers aan de verkeerde kant van de weg rijden en ook voetgangers gebruik maken van het kruispunt, onder andere vanwege de bushalte." De geplande minirotonde heeft een fietsstrook.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }