• De huurhuizen in Lageweg zoals ze er nu bijstaan.
• De huurhuizen in Lageweg zoals ze er nu bijstaan. Foto: PR

Groot onderhoud huurhuizen Lageweg van start

Algemeen 520 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Na een lange aanloop begint woningbouwstichting 'Samenwerking' vrijdag 21 september met de uitvoering van groot onderhoud aan 42 woningen in het buurtschap Lageweg. In aanwezigheid van wethouder Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard zal een bouwbord worden onthuld. 

De eerste voorbereidingen voor het groot onderhoud van de acht blokken aan de Vlamingsweer, Oosterweer, Hoefweer, Wildertkade, Hoge Molenwerf en Nieuwlandsekade vonden al in 2016 plaats. Flora- en faunawetgeving zorgde vorig jaar voor vertraging. Inmiddels zijn er voorzieningen getroffen voor vogels en vleermuizen en kan aannemer Willems Vastgoedonderhoud starten met het verbeteren van de huurwoningen. Naar verwachting is de oplevering van het totale project in de eerste maanden van 2019.

Frisse look
De 42 woningen krijgen een flinke opknapbeurt. De complete aanpak van de schil met dak-, gevel- en vloerisolatie resulteert in een besparing op stookkosten. Dit levert de bewoners minstens enkele tientjes per maand op. Ook is aan de uitstraling van de buitengevel gedacht. Nieuw stucwerk zal de gevel een frisse look geven. Ondertussen worden over zelf aangebrachte voorzieningen afspraken met huurders gemaakt. Zo regelt de aannemer het verwijderen en terugplaatsen van zonneschermen. De bouwperiode vraagt volgens de woningbouwstichting best wat flexibiliteit van de bewoners, maar de vernieuwingen leiden niet tot een extra huurverhoging.

Verduurzaming
Tijdens informatiebijeenkomsten over het groot onderhoud was het plaatsen van zonnepanelen een gewild gespreksonderwerp. Het aanbod hiervoor is dan ook positief door de bewoners ontvangen. Op bijna alle daken van de betreffende huurwoningen komen zonnepanelen te liggen. "Dit is een belangrijke stap in de verduurzaming van ons woningbezit", laat Ed Goverde, voorzitter van woningbouwstichting 'Samenwerking' weten. "Het plaatsen van zonnepanelen is goed voor de toekomst van onze omgeving én gunstig voor de portemonnee van onze huurders. Op jaarbasis staat tegenover de investering van 210 euro een gegarandeerd lager stroomverbruik van zo'n 390 euro. Dat scheelt!"

Bewoners en belangstellenden zijn vanaf 16.00 uur welkom bij de Oosterkerk (hoek Lageweg/Breeweer) voor de feestelijke start van het project. Woningbouwstichting 'Samenwerking' zorgt voor een hapje en drankje. 

• De huurhuizen na de renovatie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden