• Bezoekers kunnen een kijkje in de studio nemen.
• Bezoekers kunnen een kijkje in de studio nemen.

RTV Krimpenerwaard houdt open dag

Algemeen 271 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De fusie van de lokale omroepen na de vorming van de gemeente Krimpenerwaard had wat voeten in de aarde, maar inmiddels is de daaruit voortgekomen RTV Krimpenerwaard uitgegroeid tot een regionale omroeporganisatie die staat als een huis.

"En dat terwijl wij het moeten doen met een redelijk maar beperkt budget en uitsluitend met vrijwilligers werken", vertelt voorzitter Kees de Haan. Rond de 75 zijn dat er inmiddels, die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de totstandkoming van de dagelijkse radio-uitzendingen, de televisieprogramma's en de website waarop iedere dag het laatste nieuws uit de Krimpenerwaard wordt verspreid.

RTV Krimpenerwaard beschikt in Bergambacht over een eigen gebouw. "Onlangs hebben we de televisiestudio uitgebreid, opnieuw ingericht en van een passend decor voorzien", licht De Haan toe. "Programma's zoals De Waard aan Tafel en het Politiek Café worden in deze studio opgenomen. Dat scheelt een hoop gesjouw met apparatuur en zo."

Ook de radiostudio is vernieuwd. De presentatoren beschikken nu over een volledig digitaal mengpaneel, dat veel meer mogelijkheden biedt dan de vroegere draaitafels. "Zelf een plaatje opzetten hoeft niet meer." Door deze ontwikkelingen mag RTV Krimpenerwaard zich verheugen in een groeiend aantal luisteraars, kijkers en lezers. "De website heeft op Facebook meer dan vijfduizend volgers, dus dat zegt wel iets."

Om die trouwe aanhang en andere belangstellenden een kijkje achter de schermen te geven houdt de omroep op zaterdag 15 september een open dag. Van 10.00 tot 16.00 uur staan de deuren aan de Dijklaan 57-A open, staat de koffie klaar en kunnen belangstellenden met eigen ogen zien hoe televisie- en radioprogramma's worden opgenomen, gemonteerd en uitgezonden. Wie het eens wil proberen mag zelf een filmpje maken of een nummer aankondigen.

De Haan: "Op deze manier hopen we te laten zien en horen hoe een lokale omroep reilt en zeilt. Misschien zijn er onder de gasten wel mensen die zich willen aanmelden als vrijwilliger. Want extra helpende handen kunnen we altijd gebruiken."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden