• De Kik is dit jaar de headliner van het muziekprogramma tijdens het Krimpen Festival.
• De Kik is dit jaar de headliner van het muziekprogramma tijdens het Krimpen Festival. Foto: PR

Vierde editie Krimpen Festival: 'We zijn er helemaal klaar voor'

Algemeen 701 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het Krimpen Festival beleeft op zaterdag 22 september zijn vierde editie. Rutger van den Bosch duimt voor mooi weer.

Want een stralend zonnetje brengt meer volk op de been. Toch hoor je de voorzitter van de organiserende stichting Krimpen Presents niet klagen. Vorig jaar trok het Krimpen Festival ruim 8.500 bezoekers. Van den Bosch hoopt dat dit aantal geëvenaard kan worden. Aan het programma zal het niet liggen. Tussen 10.00 en 23.00 uur is er op en rond het Tuyterplein van alles te doen. Zo zijn op de jaarlijkse sportmarkt praktisch alle Krimpense sportverenigingen aanwezig. Zij verzorgen demonstraties en kinderen kunnen op een speelse manier kennis maken met het lokale sportaanbod. SynerKri verzorgt een levend tafelvoetbalspel en kunnen de kleintjes zich vermaken op het Nijntje speelplein.

Stedenband
Op de cultuurmarkt verstrekken lokale en regionale cultuuraanbieders als jongerentheater Quint, de Cultuurwerkplaats en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk informatie. De gemeente Krimpen aan den IJssel staat bij haar stand stil bij het 25-jarig bestaan van de stedenband met de Hongaarse zustergemeente Kiskörös. Van den Bosch: "Er zijn mensen aanwezig uit Kiskörös en er worden diverse volksdansen opgevoerd."

Op het veiligheidsplein kunnen bezoekers allerlei hulpvoertuigen van dichtbij bekijken. Krimpenaren kunnen bij medewerkers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laten weten hoe veilig zij hun eigen gemeente vinden. Tevens staat op deze plek de tent van de woonwijzerwinkel. Bezoekers horen hier hoe ze hun huis kunnen verduurzamen.

Headliner
Het avondprogramma, dat rond 16.00 uur begint, is om te smullen. Op het podium treden achtereenvolgens Joe Bailar (mellow house), Balcony Players (folk) en Hop on the Buzz & Friends (blues) op. Headliner is The Kik, de band die landelijke bekendheid verwierf als huisband van De Wereld Draait Door. Van den Bosch is trots dat de organisatie zo'n grote naam heeft vast kunnen leggen voor het Krimpen Festival. "Gezien alle reacties verwacht ik dan ook dat het Koekoeksplein vol staat als deze band staat te spelen."

Het Krimpen festival is volgens Van den Bosch inmiddels echt een festival voor en door de Krimpenaren. Iets waar Lenie Huizer al op hoopte toen zij vier jaar geleden stopte als burgemeester."Het festival was haar afscheidscadeau aan Krimpen. Mooi om te zien dat het evenement is uitgegroeid tot een traditie."

Helpende handjes
Vrijwilligers zijn er genoeg. Toch kan Van den Bosch nog wel wat helpende handjes gebruiken. "Die zijn altijd welkom, vooral voor op de dag zelf." Alle voorbereidingen zijn inmiddels wel achter de rug. "Het is hier en daar nog wat schaven, maar we zijn er echt helemaal klaar voor. Ik zou zeggen: bring it on!"

Voor de toekomst zou Van den Bosch graag nog wel wat extra's willen organiseren voor de oudere jeugd van Krimpen. "Die maak je niet meer blij met een glas limonade en suikerspin. Zo'n jeugdevent is een mooie gedachte voor de vijfde editie. We hebben dan een lustrum te vieren en dan zou het toch fantastisch zijn als we het Krimpen Festival nóg completer kunnen maken. Het is iets om over na te denken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden