Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Scheidsrechter de gebeten hond bij 'ontspoorde' derby

Sport 1.232 keer gelezen

BENSCHOP/LOPIK • Koploper Benschop versloeg nummer drie Lopik na een 0-1 achterstand in een enerverend duel met 3-1. De gasten beëindigden het sportieve (!) duel met acht man. Arbiter Bax uit Huizen voelde de derby, die veel toeschouwers trok, totaal niet aan en trakteerde de Lopikers op een kaartenregen.

Lopik-trainer Bertus van Schaik was woedend na afloop. Hij moet het volgende week in de strijd om de derde plaats tegen DESTO doen zonder zijn doelman Twan Schimmel (direct rood), Dave van de Akker en Jonathan Werrie (beiden 2x geel). "Met het verlies kan ik leven," verklaarde Van Schaik na afloop, maar drie keer rood voor mijn spelers slaat helemaal nergens op."

Lopik kwam goed uit de startblokken. De sterk spelende Jonathan Werrie legde in de beginfase de bal over de Benschopse verdediging heen, waarna Bas Landman met een stuiterend schot Benschop-doelman Mitchell van Oort verraste. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Verdediger Jacco Borst gleed uit en dat gaf goaltjesdief David Verweij de gelegenheid Lopik-doelman Twan Schimmel te verrassen. Het was alweer zijn zeventiende treffer van dit seizoen. "Nu ik weer helemaal fit ben, gaat het maken van goals me weer wat makkelijker af."

De strijd tussen beide buren speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Bij Lopik zorgden Melvin Lamens en Reda Reddam voor de aanvoer. Spits Ardy de With kon echter niet veel uitrichten tegen een overtal aan verdedigers. Benschop speelde het slimmer. De thuisclub wachtte op balverlies van de gasten en kwam er dan via Martijn de With snel uit. Nadat Lamens (kopbal in handen Van Oort) en Werrie (schot tegen de lat) pech hadden in de afwerking, sloeg Benschop toe. Jeroen Lamboo rondde een counter doeltreffend af.

In de tweede helft was Benschop beter bij de les. "Ik vond dat Lopik voor rust meer verdiende," erkende Benschop-trainer Emanuel Sluis na afloop. "Onze goals kwamen gelukkig tot stand."

Een kwartier voor tijd sloeg voor Lopik het noodlot toe. Jacco Borst verspeelde onnodig de bal, waarna invaller Thomas Banfi vrij baan had. Doelman Twan Schimmel tikte in een uiterste poging de bal te onderscheppen Banfi aan, die naar de grond ging. Arbiter Bax, die ver van de overtreding afstond, wees resoluut naar de stip en gaf Schimmel rood. "Beiden gingen voor de bal," merkte Van Schaik op. "Het was geen pingel en helemaal geen rood." David Verweij had hier geen boodschap aan en passeerde reservedoelman Wesley Benschop.

De teleurstelling was groot bij Lopik en overtredingen van Jacco Borst en Jonathan Werry, die al een gele kaart hadden, werden door Bax bestraft met geel, dus rood. Leider Bas Renes wilde Lopik van het veld halen, maar dat kwam er, mede op aandringen van de spelers van Benschop, niet van. Ook Bas Renes werd weggestuurd.

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen en standen: http://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden