Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Fiona en Melvin in de expeditieboot.
• Fiona en Melvin in de expeditieboot.

Melvin Redeker in Het Klokhuis

  •   keer gelezen

LOPIKERKAPEL • Het kinderprogramma Het Klokhuis besteedt vrijdag 16 februari aandacht aan duiken en de kwetsbare onderwaterwereld. In de uitzending wordt Melvin Redeker gevolgd in de Noordzee en het Grevelingenmeer en vertelt hij over zijn werk als onderwaterfotograaf.


De inwoner van Lopikerkapel legt aan presentator Pascal Tan uit waarom hij graag in de Noordzee duikt, hoe hij de eerste onderwaterfoto's heeft kunnen maken van orka's en wat voor uitrusting hij daarvoor nodig heeft.

Melvin en Fiona nemen het Klokhuisteam mee op hun boot om een duik te maken in het Grevelingenmeer. "Het waaide windkracht vijf en de schuimkoppen stonden op de golven. Het Klokhuisteam werd echt op de proef gesteld tijdens de opnamen", lacht Redeker. De uitzending is aanstaande vrijdag om 18.40 uur te zien op NPO 3.

Redeker vindt het een mooie kans om aan kinderen -en meekijkende ouders- te laten zien hoe rijk het onderwaterleven is, ook dichtbij huis, en waarom we zuiniger met onze wereld om moeten gaan. Samen met zijn vrouw Fiona van Doorn richtte hij de stichting In de Noordzee op.

"De onderwaterwereld is aan ons oog onttrokken; we zien daardoor niet de impact van beslissingen die we op het land nemen. Met onze expedities onderzoeken we deze verborgen wereld, waarbij we onze kennis en ervaringen graag delen."

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier