FC Perkouw laat futloos Spirit glippen

Sport 626 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Een doelpunt van Kevin Kriek ver in blessuretijd zorgde ervoor dat Spirit in de 93ste minuut alsnog een gelijkspel uit het vuur sleepte tegen FC Perkouw: 1-1.

Daarmee kregen de bezoekers te weinig. FC Perkouw-trainer Harm Spijker was niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Post, die volgens hem in de slotfase persoonlijk leek aan te sturen op de gelijkmaker van de 'Kanaries'. "We konden geen goed meer doen in zijn ogen. Het was gewoon absurd."

Spijker gaf toe dat FC Perkouw eerder de wedstrijd had moeten beslissen. "In de beginfase hadden we al op 0-3 moeten staan. En na de 0-1 kreeg Christian Schrader een levensgrote kans. Die ballen moeten er in."

Ook Spirit denkt met gemengde gevoelens terug aan de derby. Munsel kreeg na een forse overtreding rood in de 24ste minuut en de openingstreffer van FC Perkouw had nooit goedgekeurd mogen worden, want Ruben de Vries stond een meter buitenspel. "Ons spel was ver onder de maat", foeterde Spirit-trainer Richard van Capellen.