Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Afzien in koude, modderige Bereveldrit

Sport 1.273 keer gelezen

BENSCHOP • Ruim tweehonderd door de modder besmeurde veldrijders moesten vrijdag afzien tijdens de derde Bereveldrit rondom de accommodatie van vv Benschop. Lopiker Marinus Dijkman schreef de ATB-wedstrijd op zijn naam.

Deelnemen was voor de meeste renners belangrijker dan winnen in Benschop. Vrijwel iedereen had wel een reden om ondanks de neerkletterende regen en sneeuwbuien van start te gaan op het spekgladde parkoers met hindernissen. Het spectaculaire wedstrijdverloop in de Burgerronde leverde bij de niet-licentiehouders genoeg gespreksstof op voor de komende 'stille' wielermaanden.

Na een drietal jeugdwedstrijden schreef oud-prof Erik Dekker bij de Masters voor de derde keer op rij de Bereveldrit op zijn naam. In de sterk bezette amateurwedstrijd kwam Stolwijker Remco Schellevis als eerste regiorenner als dertiende over de meet. Voor hen gold: inpakken en wegwezen.

Voor John Schot was dat anders. De Schoonhovenaar genoot zichtbaar van de voorbereiding, de wedstrijd en de 'derde helft'. "Met mijn plaatsgenoten Leon Slingerland, Dirk Jan van den Dool en Polsbroeker Niels van den Dool  nemen we elk weekeinde deel aan een cross in de Alblasserwaard," vertelt hij."We zijn geen hoogvliegers, maar jutten elkaar ontzettend op."

De start van het kwartet twintigers was veelbelovend, maar Marinus Dijkman (56) was hen te snel af. "Ik had een bliksemstart en reed lange tijd op kop," aldus Dijkman. "In de finale kwam Leon Slingerland ineens langszij, maar ik kon hem in de laatste ronde van mij afschudden." 

"Ik maakte iets teveel technische fouten, maar ben tevreden met plek twee,"  verontschuldigde Slingerland zich. 

In de achterhoede streden Benschop-voetballer Roel de Bruin en zijn Brabantse vriendin Hilde van Zundert  om de rode lantaarn. "Spinnen is het enige wat ik doe op de fiets, maar Hilde komt uit een echte wielerfamilie. Het veldrijden is mij niet tegengevallen. Ik had links en rechts wat spullen geleend. Leerpuntje voor een volgende keer: ik had mijn banden te hard opgepompt en gleed hierdoor bijna overal weg. Volgend jaar zijn we weer van de partij, maar dan ga ik eerst 'efkens' trainen."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden