• Bezoekers van Altijd Uniek konden zaterdag alvast 'ingooien' voor het NK kerstballen gooien.
• Bezoekers van Altijd Uniek konden zaterdag alvast 'ingooien' voor het NK kerstballen gooien. Foto: wijntjesfotografie.nl

Kampioenschap kerstballen gooien in Krimpen

Algemeen 866 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De kerstdagen zitten er weer op. Volgens Krimpenaar Arie van der Ende een mooi moment voor het allereerste Nederlands Kampioenschap kerstballen gooien. 

Aanstaande zaterdag kunnen geïnteresseerden alvast 'ingooien' voor het kampioenschap dat een week later wordt gehouden in de pop-up store van Altijd Uniek op winkelcentrum Arcade de Korf. Het loopt storm met het aantal inschrijvingen. Iets dat Van der Ende nooit had verwacht. "Zelfs SBS Hart van Nederland belde om te vragen of ze hier zaterdag opnames mogen maken. Heel leuk." Kerstballen zijn er genoeg. "Vanochtend kwam er nog een pallet binnen. Ik heb er nu zo'n duizend liggen, maar als het nodig is haal ik de komende dagen nog meer kerstballen." 

Frustratie
Van der Ende geeft het eerlijk toe: het evenement is geboren uit een stukje frustratie. "Voor Altijd Uniek (een veilingbedrijf dat huis- en interieurspullen aanbiedt, red.) koop ik regelmatig restpartijen op. Al in de zomer zie je de eerste pallets vol kerstspullen voorbij komen. Tegen de tijd dat het echt Kerst is, ben ik er he-le-maal klaar mee; dan heb ik de neiging om iets te slopen. Zo kwam ik op het idee om een NK kerstballen gooien te organiseren." Hij benadrukt dat het gaat om gebruikte ballen. "Veel winkels willen na de Kerst van hun kerstspullen af. Die belanden dan óf bij de vuilnis óf bij ons."

Deelnemers kunnen zaterdag vanaf 13.00 uur in de winkel kerstballen gooien richting kasten vol kerstspullen. Een 'boze' kerstman probeert de gooier uit z'n concentratie te halen. Voor de winnaar van het NK, dat op zaterdag 7 januari wordt gehouden, ligt er een telefoon klaar. Meedoen kost 2,50 euro per tien kerstballen. De volledige opbrengst gaat naar een goed doel: Stichting Vrienden van Crimpenersteyn. 

Meer informatie staat op de Facebookpagina van Altijd Uniek.    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden